Partizan "ipak" na Radnički 1Foto: Starsport

Najcitiranija i najkomentarisanija izjava posle Partizanovog poraza od niškog Radničkog u 25. kolu prvenstva nije dobila potvrdu u realnosti, jer su golman crno-belih Vladimir Stojković i društvo „pre vremena“ dobili mogućnost da rivalu sa „Čaira“ vrate milo za drago u nacionalnom Kupu.

„Spremamo se za najvažnije, za Kup Srbije, i tada ćemo se videti s ovima ovde… Očekujem prođemo Napredak (u međuvremenu se to desilo, prim. aut) i onda, kako to ide kod nas, večiti derrbi u polufinalu. Po mojoj zamisli, u drugom polufinalu je Radnički, jer se finale igra u Nišu“, ljutito i proročki je poručio bivši reprezentativac naše zemlje neposredno posle martovskih 0:1 u Humskoj. I omanuo, jer je jučerašnji žreb na pretposlednjoj stanici trofeja spojio njegovog beogradskog branioca i južnjačkog izazivača.

– Ne, nema želja na žrebu, svejedno mi je. Ako želimo da osvojimo Kup, moramo da pobedimo i u polufinalu i u finalu – izjasnio se pre izvlačenja parova Savo Milošević, novoizabrani trener vlasnika 15 ovakvih pehara.

NJegov (po godinama) mlađi, ali iskustveno dosta zreliji kolega Nenad Lalatović oberučke je dočekao vest o novim duelima sa Partizanom.

– Partizan je želeo da dobije Radnički, kako su to po novinama poručivali Stojković i Miloš Vazura (generalni direktor PFK, prim. aut), tako da mogu samo da im poručim da su nas i dobili. Mi nismo oni koji vole da prete preko medija, već želimo na terenu da pokažemo ko smo. Oni su kvalitetan tim i branioci trofeja, ali nikoga se ne plašimo. NJihova dva igrača zarađuju više nego ceo naš tim, ali to nas neće pokolebati, jer moj tim neka takav mentalitet – poručio je iz Niša bivši prvotimac i trener Crvene zvezde.

Polufinalne bitke zakazane su za 17. april i 15. maj, a odluka o drugom finalisti pašće u duelima aktuelnog šampiona Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana. Večiti rivali iz Beograda biće domaćini prvih susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari