Partizan katastrofalno poražen od Albe u Berlinu 111:85 1 (Ne)moguća misija: Miroslav Nikolić FOTO: Arhiva Danasa

Partizan se žestoko obrukao na startu ovogodišnjeg Evrokupa, doživeo je katastrofalni poraz na gostovanju Albi u Berlinu- 111:85 (30:21, 27:18, 19:19, 35:27), ali mnogo jači utisak od poraza je ostavilo sve ostalo što je bilo još katastrofalnije.

Partizan se jednostavno izbrukao kao možda nikada do sad, i pristupom, i zalaganjem, o kvalitetu prikazanog neumesno je i pričati.

Krajnji rezultat bio bi više nego zabrinjavajući sve i da se u igi videla želja, borbenost, iskre nečega koje bi nagoveštavale da ovaj sastav može i jače i bolje. Međutim, nije se videlo ništa. Odnosno videlo se sve što ne valja, a trenutno ne valja- ništa. Iako je trener Miroslav Nikolić u najavi naglasio da Partizan nema kvalitet za ovo takmičenje, i da će se truditi da mladim igračima da šansu na velikoj sceni, ovolika neozbiljnost i neodgovornost u dresu kluba koji je bio prvak Evrope jednostavno je nedozvoljiva i sramotna.

U ovom meču „moćna“ Alba, vreme će to vrlo brzo pokazati, daleko je od evropske srednje klase, protiv crno-belih dominirala je protiv crno-belih u svim elementima, ali što je najgore po Partizan, i u borbenosti. Igrači domaćih bacali su se po parketu na 18+, šutirali su i skakali u napadu kao na treningu. Igrači Partizana su pravili greške koje ne trpe ni treneri kadeta, od dodavanja, do potpunog „gubljenja“ u odbrani, od negrađenja sopstvenog koša, do „šetanja“ posle grešaka. Mučno je to bilo gledati, prosečni igrači Albe su delovali kao NBA zvezde, verovatno će svoj učinak na ovoj utakmici prepričavati unucima. S druge strane poraz od skoro 30 razlike po sebi ne bi značio ništa, da sve ostalo u igri Partizana nije bilo još mnogo gore. Vredi pomenuti da je suđenje, potpuno nevezano za rezultat, bilo katastrofalno, bez kriterijuma kad su u pitanju faulovi, koraci, nesportske lične greške. Još jedna posledica monopola privatne firme nad evropskom košarkom.

Najefikasniji u Partizanu je bio Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena, a po 15 su dali Patrik Miler i Vanja Marinković. Albu je predvodio Spenser Baterfild sa 24, Luk Sikma je ubacio 19, a Stefan Peno 15.
U ostalim utakmicama Grupe C Bilbao je u gostima pobedio Lijetvos Ritas 93:83, a Lokomotiva Kuban je slavila u Limožu 63:61. Partizan u sledećem kolu (18. oktobar) dočekuje litvanski Lijetuvos Ritas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari