U poslednjoj utakmici 13. kola Evrolige u Grupi B Olimpija će večeras ugostiti izraelski Makabi, koji je bez obzira na ishod duela u Tivoliju obezbedio plasman u drugi krug takmičenja, ali to nije utakmica od značaja za košarkaše Partizana koji su sinoć gostovali najboljem timu grupe Panatinaikosu.

U poslednjoj utakmici 13. kola Evrolige u Grupi B Olimpija će večeras ugostiti izraelski Makabi, koji je bez obzira na ishod duela u Tivoliju obezbedio plasman u drugi krug takmičenja, ali to nije utakmica od značaja za košarkaše Partizana koji su sinoć gostovali najboljem timu grupe Panatinaikosu. Sudbina crno-belih je samo u njihovim rukama, tako da će od njihovog rezultata u poslednjem kolu protiv Unikahe u Beogradu i zavisiti njihov opstanak u Evropi.
Posle pretposlednjeg kola u najgorem slučaju Partizan može biti šesti tim u grupi, tako da je našem državnom šampionu prilično zanimljivo ono što će se večeras dešavati u Turskoj, u derbi meču Grupe C u kojoj će Ulker ugostiti Napoli. Oba tima imaju skor 5-7 (baš kao i Partizan) i bore se za šesto mesto, koje će samo najbolji tim iz sve tri grupe odvesti u Top 16. Ukoliko domaćini budu slavili, imali bi 6-7 i naredne nedelje igrali bi u Moskvi protiv lidera grupe CSKA. Eventualni trijumf Napolija večeras otvorio bi italijanskoj ekipi put u drugi krug, jer bi u poslednjem kolu igrali na svom terenu protiv Benetona.

Parovi 13. kola

GRUPA A: Le Man – Rein Enerdži, Dinamo – Olimpijakos. Sinoć: Klimamio – Efes, Tau Keramika – Prokom. TABELA: Tau 10-2, Olimpijkos 9-2, Dinamo 8-4, Efes 7-5, Prokom 5-7, Klimamio 4-8, Le Man 3-9, Rein 2-10.

GRUPA B: Olimpija – Makabi. Sinoć: Unikaha – Lotomatika, PAO – Partizan, Cibona – Huventud. TABELA: PAO 11-1, Makabi 7-5, Huventud 7-5, Partizan 5-7, Cibona 5-7, Roma 5-7, Unikaha 5-7, Olimpija 3-9.

GRUPA C: Ulker – Napoli, Barselona – CSKA, Žalgiris – Aris. Sinoć: Beneton – Po Ortez. TABELA: CSKA 11-1, Barselona 8-4, Beneton 6-6, Po Ortez 6-6, Aris 6-6, Ulker 5-7, Napoli 5-7, Žalgiris 1-11.

U drugi krug već su se iz Grupe A plasirali Dinamo, Olimpijakos, Tau Keramika i Efes Pilsen, iz Grupe B Panatinaikos, Makabi i Huventud i iz Grupe C CSKA i Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari