Partizan u trećem "šeširu" pred žreb Evrokupa 10. jula 1Foto: STARSPORT

U otkazanoj sezoni su bili sprečeni, ali će zato u takmičarskoj 2020/21. ponovo pokušati da se putem Evrokupa kvalifikuju za mesto u Evroligi.

Košarkaši Partizana, pred žreb 10. jula, svrstani su u treći šešir zajedno sa Makabijem Rišonom, litvanskim Lijetkabelisom i italijanskim Trentom.

S obzirom na pravilo da u prvoj fazi u grupi ne mogu biti timovi iz iste države, odnosno lige, jasno je da crno-beli neće biti svrstani zajedno sa ekipom Budućnosti, koja se nalazi u drugom šeširu, odnosno Cedevita Olimpijom (četvrti šešir).

Crno-beli su svrstani u treći šešir na osnovu uspeha u Evroligi, odnosno Evrokupu u poslednje tri sezone. S tim u vezi, španski i ruski klubovi zauzeli su šest od osam mesta u prva dva šešira.

Kao i u prethodnoj sezoni, klubovi će biti svrstani u četiri grupe sa po šest ekipa; u narednu fazu proći će najbolje četiri iz svake grupe. Partizan će predstavljati potencijalnu „minu“ za favorite iz trećeg, baš kao i bolonjski Virtus iz četvrtog šešira.

U skladu sa pravilom da u prvoj fazi u grupi ne mogu biti klubovi iz iste države, odnosno lige, već je poznato da će se Unikaha i Budućnost sigurno naći u jednoj grupi; samim tim, Partizan neće putovati u Malagu i Podgoricu.

Potencijali rivali crno-belih iz prvog šešira, na osnovu pomenutog pravila, jedino mogu biti grčki Promiteas, odnosno ruski UNIKS ili Lokomotiva. Izvesno je, takođe, da će srpski velikan iz četvrtog šešira izvući jedan od italijanskih klubova.

Sastavi šešira

Prvi šešir: Promiteas (Grčka), Unikaha (Španija), Uniks (Rusija), Lokomotiva Kubanj (Rusija)

Drugi šešir: Budućnost (Crna Gora), Andora (Španija), Gran Kanarija (Španija), Huventud (Španija)

Treći šešir: Makabi Rišon (Izrael), Lijetkabelis (Litvanija), Partizan (Srbija), Trento (Italija)

Četvrti šešir: Cedevita Olimpija (Slovenija), Virtus (Italija), Venecija (Italija), Breša (Italija)

Peti šešir: Monako (Francuska), Bursaspor (Turska), Bahčešehir (Turska), Ulm (Nemačka)

Šesti šešir: Nanter (Francuska), Metropolitans (Francuska), Burž (Francuska), Antevrpen (Belgija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari