Partizan u trećoj brzini protiv Budućnosti 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Posle uverljive partije i ubedljive pobede – 82:66, crno-beli na korak od finala ABA lige.

Ne računajući sam početak utakmice i deo treće – izgubljene četvrtine, košarkaši Partizana su kontrolisali dešavanja na parketu hale „Aleksandar Nikolić“ (18:15, 23:13, 20:21, 21:17) i pokazali koliko im je stalo da zaborave ispadanje iz Evrokupa i odu u toliko dugo čekanu završnicu regionalnog takmičenja.

Crno-beli nisu iskoristili nekoliko uvodnih napada, što je Budućnost iskoristila da dođe do prednosti od 10:4. Međutim, tada trojku pogađa Zek Ledej, a ubrzo i još jednu za izjednačenje na 12:12. Seriju je nastavio Kevin Panter, pa je već u narednih nekoliko minuta Partizan vodio rezultatom 18:12.

Drugih deset minuta počeli su novom serijom Partizana od 9:0, pa je razlika bila +12, a nešto kasnije novom trojkom Pantera dostigla je čak +17 (39:22). Podgoričanima nikako nije išao šut sa distance, što je posebno bilo izraženo u trećoj četvrtini, dok je pod košem gospodario Matijas Lesor. Snažni centar je hvatao ofanzivne skokove na obe strane terena, u nekoliko navrata i beležio veoma atraktivne blokade i zakucavanja kojima je podizao Grobare na noge.

Drugo poluvreme proteklo je u pokušajima Budućnosti da se rezultatski približi domaćinu, međutim kad god je spuštala minus na jednu cifru već u sledećem napadu bi pala trojka Pantera, Ledeja ili Dalasa Mura.

Tako su izabranici Željka Obradovića vrlo sigurnom igrom sačuvali prednost i poveli u polufinalnoj seriji protiv, večeras, nemoćnih pulena Aleksandra Džikića.

Ledej je bio najefikasniji sa 19 poena (4/6 za dva, 3/5 za tri), Panter je dodao 13 (3/8 za tri), odlični Lesor 11 uz 9 skokova i 6 asistencija, a Avramović10 uz 5 asistencija. U poraženoj ekipi Sili je zabeležio 16 (4/7 za tri), Kobs 14 (6/10 za dva), Popović 12, a Peri 8, a Marko Jagodić Kuridža 7 poena i 10 skokova.

Serija se sada seli u dvoranu „Morača“, gde će se u nedelju od 20.45 igrati revanš a Partizan imati šansu da definitivno „precrta“ crnogorsku ekipu, dok će Budućnost probati da izdejstvuje majstoricu.

U drugoj seriji sastaju se Crvena zvezda i Cedevita Olimpija, a njihov prvi megdan igra se sutra od 19.00.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari