Partizan vraća Pušicu 1Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

U sklopu projekta koji će podrazumevati afirmaciju srpskih igrača u sezonama koje predstoje, Košarkaški klub Partizan nadomak je novog i potencijalno zanimljivog rešenja na poziciji plejmejkera.

Prema pisanju portala „Basketball sphere“ crno-beli rade na tome da u svoje redove vrate Vasilija Pušicu 24-godišnjeg organizatora igre, koji je upravo iz Humske 2013. otišao u SAD gde je igrao za Sanrajs akademiju, zatim za tim Univerziteta San Dijego, a onda za Nortistern.

Bivši reprezentativac Srbije u mlađim uzrastima izgradio je u SAD zapaženu koledž karijeru i završio je svojom najboljom sezonom, tokom koje je postizao po 17,7 poena, uz 3,7 skokova. Uz to, osvojio je i titulu nacionalnog šampiona u „3×3“. Uoči rastanka sa Nortisternom, Pušica je nastupio i na završnom turniru „NCAA“ košarke i tako okončao svoju „izlaznu“ godinu, tokom koje je bio najbolji poenter među koledž igračima iz Evrope.

Pušica je inače ponikao u Košarkaškom klubu Zemun za koji je nastupao u mlađim kategorijama sa Radetom Zagorcem. Iz tog perioda datira njihovo prijateljstvo, koje traje do danas. Kada je 2017. boravio u Memfisu, Zagorac je slobodne dane provodio sa Pušicom, koji je u mlađim kategorijama slovio za darovitog plejmejkera, kome su fizikalije bile, možda i ostale najveći problem. Zbog nemanja jasne perspektive u seniorskoj košarci, Pušica se i odlučio za odlazak u Ameriku, tačnije koledž košarku i sticanje fakultetskog obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari