Partizan želi jednog od najboljih centara na Mundobasketu 1foto:FIBA basketball

Napominjali su u Partizanu da nisu kompletirali sastav za predstojeću sezonu. Centarsku liniju crno-beli bi mogli da nadograde sa jednom od najboljih igrača na nedavno završenom Mundobasketu.

Prosto je neverovatno kako je Bruno Kaboklo promakao evroligaškim timovima. To možda govori i o načinu rada većine evroligaša, koji kao po mantri ekipe pojačavaju uglavnom proverenim inostranim igračima. Retko ko je spreman da preuzme rizik i bude dovoljno samopouzdan da veruje u sopstvene procene.

Ne samo što prošla sezona u nemačkom Ulmu nije bila dovoljna da evroligaši isprave grešku; aktivirali su se tek kada je Kaboklo odigrao odlično u dresu Brazila na nedavno završenom Mundobasketu.

Kasno paljenje, moraće dobrano da plate kako bi doveli Kabokla, koji je pre početka Svetskog prvenstva – shvativši da evroligaši nisu zainteresovani za njegovo znanje, potpisao ugovor sa italijanskom Venecijom.

Makabi je prvi pokazao zainteresovanost da dovede kvalitetnog centra iz Brazila sa određenim NBA iskustvom u dresovima Toronta, Sakramenta, Memfisa i  Hjustona, a u red je nedavno stao i Partizan.

To je obelodanio Federiko Kasarin, predsednik Veneciije, italijanskog kluba koji je letos angažovao Kabokloa posle sjajnih partija u nemačkom Ulmu na parketima Evrokupa.

Ziantersovanost bogatijih klubova, evroligaša, stigla je i do Kabokla, koji je odlučio da bojkotom izdejstvuje raskid saradnje sa Venecijom.

Naime, prema pisanju italijanskih medija, 28-godišnji centar se nije pojavio na treninzima Venecije, već je sa Makabi Rananom odlučio da otputuje na američku turneju a sve u cilju da se u što boljem svetlu predstavi NBA skautima i trenerima.

U Veneciji su odlučni da istraju do kraja, s obzirom na to da Kaboklo ima aktivan ugovor sa njima.

– Ne možemo da potvrdimo da li se Kaboklo pridružio timu u Izraelu, a bilo je glasina koje sugerišu potencijalni prelazak u Partizan. Preduzeli smo sve formalno-pravne korake posredstvom advokata kako bismo obeshrabrili bilo koji klub koji želi da ga dovede, jer je Brazilac pod ugovorom sa nama – precizirao je Kasarin, predsednik Venecije, koja će se takmičiti u Evrokupu.

Bruno Kaboklo je odigrao kompletan Mundobasket na izuzetno visokom nivou. Prosečno je beležio 16,4 poena uz 9,8 skokova. Bio je, maltene, na dabl-dabl učinku. Visine 208 centimetara i rasponom ruku od 231 centimetar, Kaboklo je veoma snažan, dominantan u skoku, vrlo solidnog šuta sa distance, pre svega u šutu iz mesta, a krasi ga i dobra leđna tehnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari