Pešić bi da završi kod kuće 1Foto: STARSPORT

Trener Barselone Svetislav Pešić tvrdi da su njegovi igrači sada sami vlasnici svoje sudbine uoči večerašnjeg trećeg meča plej-of serije protiv Efesa (u seriji 1:1). Srpski strateg na čelu Katalonaca tvrdi da bi odbrana mogla da presudi pobednika.

– Na svom terenu odlučujemo šta će biti. Ako pobedimo i povedemo sa 2:1 u seriji, siguran sam da odlazimo na Fajnal-for. Odbrana je bila naš glavni adut cele sezone. Znamo sve o Efesu iz ligaškog dela, a imali smo i dva duela u plej-ofu. Nemamo više ni jedan razlog za opravdanje ako ne pobedimo – rekao je Pešić.

Bivši košarkaš Barselone Adrijen Moerman smatra da njegov klub samo treba da jednu utakmicu pobedi u Kataloniji.

– Najbitnije je da se poslednja peta utakmica ipak odigra, jer se onda igra u Turskoj. Barselona u takvoj atmosferi teško igra. Na nama je sada da dobijemo jednu od naredne dve utakmice i onda ćemo biti jako blizu Fajnal-fora – naglasio je Moerman.

Obe ekipe su ove sezone po dva puta pobedile jedna drugu. U ligaškom delu Efes je slavio u Turskoj, a Barsa u Španiji. Ostaje da se vidi da li bi brejk koji je Barselona napravila na terenu Efesa mogao da bude presudan za odlazak na Fajnal-for.

Trener CSKA Moskve Ituidis Dimitris je u šali je prokomentarisao da ruska ekipa protiv Baskonije (u seriji 1:1) ima generalnu probu pred Fajnal-for.

– Fajnal-for se igra u Vitoriji, tako da ćemo imati priliku da osetimo atmosferu. Sami smo krivi što smo došli u komplikovanu situaciju da u gostima moramo da pobedimo. Međutim, naše ambicije su jasne, a to je odlazak na završni turnir – naglasio je Dimitris.

Košarkaš CSKA Andrej Voronševič tvrdi da bi „jedna izgubljena lopta“ mogla da reši pobednika.

– Svaki meč sa Baskonijom ove godine je bio neizvestan do samog kraja. Mi smo ih samo u prvom meču plej-ofa pobedili sa više od deset razlike. I sada će biti neizvesno do poslednjeg minuta. Moguće je da će jedan potez rešiti sve – zaključio je Vorončevič.

Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede. Završni turnir igraće se u Vitoriji, u „Fernando Buesa areni“, od 17. do 19. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari