Da je osveta najslađa kada se servira hladna uverili smo se mnogo puta ove sezone gledajući Ligu šampiona, a da li će i ova, spremana od strane plavaca za liverpulske crvene, biti „deluks“ saznaćemo večeras, nešto posle 22 časa, kada se završi drugi polufinalni duel elitnog takmičenja u kome snagu odmeravaju Čelsi i Liverpul.

Da je osveta najslađa kada se servira hladna uverili smo se mnogo puta ove sezone gledajući Ligu šampiona, a da li će i ova, spremana od strane plavaca za liverpulske crvene, biti „deluks“ saznaćemo večeras, nešto posle 22 časa, kada se završi drugi polufinalni duel elitnog takmičenja u kome snagu odmeravaju Čelsi i Liverpul. Dva premijerligaša, dobro znana jedan drugom na Stamfordu, započinju odlučujuću bitku za Atinu, a ujedno i evociraju uspomene iz 2005. godine, kada su se u istoj fazi Lige šampiona susreli, a tim sa Enfilda izašao kao ukupni pobednik i kasnije se okitio krunom evropskog prvaka. Koliko su svi u taboru plavaca naoštreni da crvenima vrate milo za drago najbolje svedoče reči napadača Didijea Drogbe.
– Pokušaćemo da ne razmišljamo mnogo o tom meču koji nikad nije trebalo da izgubimo, već o tome da im se večeras osvetimo i tako konačno napravimo nešto veliko u Evropi. U mislima nam je samo osveta. Vratićemo im dug i to duplo – poručio je napadač plavaca Didije Drogba.
Inače, javna je tajna na Ostrvu da menažderi dva kluba Rafa Benitez i Žoze Murinjo nisu u baš sjajnim odnosima. Zapravo čim je žrebom odlučeno da će se ova dva tima sastati u polufinalu, započet je i verbalni duel dva stručnjaka, iz kojeg je, čini se, deblji kraj izvukao Portugalac, koga je Španac oštro iskritikovao.
– Murinjo je dobar samo sa menadžerima čije ekipe pobeđuje. Dok mi nismo počeli njih da dobijamo nas dvojica smo bili prijatelji, a pogledajte sada. On je takav. Ipak, ovde nije reč o nama dvojiici već o igračima. Mi možemo praviti taktičke planove, ali na kraju sve se svodi na igrače i ono što oni učine na terenu. Između nas nema tajni, odlično se poznajemo i samo će sitni detalji odlučiti pobednika – rekao je Španac, a o meču igranom pre dve godine bio je jasan.
– To je prošlost, hajde da večeras stvaramo novu istoriju. Oni jesu jači nego tada, ali smo i mi iskusniji, pa ne vidim zašto ne bismo išli na pobedu, zašto ne bismo ponovili isti rezultat. To nam je cilj i mislim da ga možemo ostvariti – poručio je Španac.
Što se tiče sastava timova, Rafa Benitez neće imati mnogo muke oko toga i očekuje se da na travu Stamforda izvede najjači sastav, dok je Murinjo u problemu jer su lakše povrede doživeli Balak i Karvaljo, a Esjen zbog kartona pauzira. Meč se igra od 20.45 uz direktan prenos na TVB92, a revanš je zakazan za 1. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari