Odbojkašice Srbije maksimalnom pobedom nad Češkom – 3:0 (25:18, 25:21, 25:17) završile su posao u četvrtfinalnoj grupi Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu. Da li je ovaj ubedljiv trijumf značio i plasman među četiri najbolja tima na šampionatu, odlučio je duel između Poljske i Holandije, koji se igrao po zaključenju prvog izdanja našeg dnevnog lista.

Odbojkašice Srbije maksimalnom pobedom nad Češkom – 3:0 (25:18, 25:21, 25:17) završile su posao u četvrtfinalnoj grupi Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu. Da li je ovaj ubedljiv trijumf značio i plasman među četiri najbolja tima na šampionatu, odlučio je duel između Poljske i Holandije, koji se igrao po zaključenju prvog izdanja našeg dnevnog lista. Za ostvarivanje cilja sa kojim su plave doputovale na prvenstvo neophodna je bila pobeda evropskih prvakinja.
Poslednji duel u četvrtfinalnoj grupi selektor Zoran Terzić odigrao je u sastavu: Ognjenović, Krsmanović, Nikolić, Spasojević, Čitaković-Đurišić, Nikolić i libero Ćebić.
Posle izjednačenog početka meča 8:8, kontrolu rezultata preuzele su odbojkašice Srbije. Svi elementi igre sjajno su funkcionisali u drugom delu ovog seta. Organizacija napada delovala je besprekorno, igra u polju je pojednostavljena zahvaljujući dobrom prijemu. Češka nije imala pravog odgovora na ovakvu igru Srbije, te je rasla prednost naših odbojkašica – 20:17, 22:17 i na kraju 25:18.
Sa nešto više oscilacija plave su odigrale u nastavku. Čehinje su krenule mnogo agresivnije što im je i donelo vođstvo u većem delu drugog seta – 5:9, 11:14. Ipak, uz nekoliko sjajnih servisa Maje Ognjenović i par efektnih dizanja koja je realizovala više puta Jelena Nikolić, plave uspevaju da stignu i prestignu prednost protivnika – 14:16, 18:18, 25:21.
U visokom tempu iz završnice drugog perioda igre odbojkašice Srbije zaigrale su u nastavku. Ponovo su dominirale terenom i igrale svoju igru. Na servisu je opet besprekorna bila Maja Ognjenović. Činilo se da se Češka predala već kod prvog tehničkog tajm-auta, 8:4. „Hvatale“ su lako lopte rivala, koji je bio potpuno nemoćan pred napadima našeg tima.
Trijumf nad Češkom je i inače prva pobeda Srbije maksimalnim rezultatom na EP u Belgiji i Luksemburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari