U drugoj utakmici četvrtfinalne grupe na Evropskom prvenstvu za odbojkašice, reprezentacija Srbije je ostvarila važan trijumf savladavši selekciju Bugarske sa 3-1, po setovima 20:25, 25:16, 25:19, 30:28.
Početak meča, ipak, nije nagoveštavao pozitivan ishod po našu selekciju.

U drugoj utakmici četvrtfinalne grupe na Evropskom prvenstvu za odbojkašice, reprezentacija Srbije je ostvarila važan trijumf savladavši selekciju Bugarske sa 3-1, po setovima 20:25, 25:16, 25:19, 30:28.
Početak meča, ipak, nije nagoveštavao pozitivan ishod po našu selekciju. Bugarske odbojkašice su krenule silovito i brzo došle do ubedljivog vođstva, koje je sredinom prvog seta iznosilo i do šest poena razlike za tim našeg suseda. Tu prednost Bugarska je uspela da sačuva i bez većih problema reši ovaj period igre u svoju korist – 25:20.
Drugi set doneo je totalni preokret u igri dva rivala. Srbija je rano došla do rezultatske prednosti od četiri poena, koja se vremenom uvećavala, pa je našim odbojkašicama ostalo samo da rutinski okončaju ovaj deo meča u svoju korist. Ređali su se odlični servisi i napadi Jovane Brakočević i Anje Spasojević, ali je najvažniju ulogu u „buđenju“ naše selekcije odigrala tehničar Maja Ognjenović, koja je odličnom distribucijom lopti u potpunosti poremetila blok i prijem servisa Bugarske. Naredni, treći set, bio je repriza prethodnog. Srbija je od početka vodila, a nekoliko ključnih poena osvojeno je zahvaljujući odličnom bloku kapitena Vesne Čitaković-Đurišić i mlade Ivane Isailović. U završnici, naše odbojkašice su nastavile sa sigurnom igrom i došle do vođstva od 2:1u setovima.
Četvrti set bio je svakako najzanimljiviji deo jučerašnjeg duela. Naša selekcija je vodila tokom većeg dela seta, ali su Bugarke uspele da izjednače na 19:19. Nakon toga ušlo se u egal završnicu u kojoj je protivnik odbojkašica Srbije propustio dve set lopte. Izabranice Zorana Terzića su ipak uspele da preokrenu rezultat u svoju korist i zahvaljujući odličnim napadima Anje Spasojević dođu do izuzetno važne pobede koja im daje velike šanse za plasman u polufinale EP u Belgiji i Luksemburgu.
Reprezentacija Srbije trenutno ima sedam bodova i zauzima drugo mesto na tabeli, iza selekcije Poljske. Poslednji meč druge faze takmičenja naše odbojkašice će odigrati danas, od 15:00 sati, kada će odmeriti snage sa selekcijom Češke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari