Iako im je samopouzdanje u velikoj meri poljuljano posle neuspeha koje su vezali u tekućoj sezoni, iako su se našli na udaru kritika kako medija tako i celokupne domaće javnosti, pogotovo svojih navijača, fudbaleri Crvene zvezde, ipak, danas moraju naći snage i znanja i na pravi način izaći u susret izazovu koji ih očekuje u okviru 1.

Iako im je samopouzdanje u velikoj meri poljuljano posle neuspeha koje su vezali u tekućoj sezoni, iako su se našli na udaru kritika kako medija tako i celokupne domaće javnosti, pogotovo svojih navijača, fudbaleri Crvene zvezde, ipak, danas moraju naći snage i znanja i na pravi način izaći u susret izazovu koji ih očekuje u okviru 1. kola Lav Kupa Srbije. Rival crveno – belih je ni manje ni više nego Teleoptik, filijala večitog rivala Partizana, pa nema sumnje da će protivnik biti izuzetno motivisan za duel.
– To je veoma organizovan tim u odnosu na takmičenje u kojem se nalazi. Za njih, kao deo Partizana, svakako da će postojati i dodatni motiv u današnjem meču, ali mi u ovom takmičenju imamo najveće ambicije. Problema sa povredama, osim onih od ranije, nemamo, tako da bi trebalo da bez problema odigramo i u svoju korist rešimo ovaj meč – ističe strateg crveno – belih Milorad Kosanović.

Parovi šesnaestine finala

Hajduk Kula – Radnički Pirot, Javor – Mladost Lučani, OFK Beograd – Mladenovac, Vlasina – Voždovac, Big Bul – Čukarički, Sinđelić – BSK, Bežanija – ČSK Pivara, Inđija – Vojvodina, Napredak – BASK, Mladost Apatin – Srem, Radnički Niš – Borac, Novi Pazar – Smederevo, Banat – Sevojno, Mokra Gora – Zemun, Teleoptik – Crvena zvezda (15.30), Partizan – Rad (18.00)

S obzirom na zgusnut raspored koji Crvena zvezda ima u ovom periodu, sigurno je da će Kosanović malo kombinovati tim. Prema njegovim rečima, na teren Zemunela sigurno neće istrčati svih startnih 11 iz duela sa Vojvodinom, a jedan od igrača koji će danas dobiti znatno veću priliku nego u dosadašnjem toku takmičenja jeste i Kolumbijac Mauricio Molina.

Grobarima i delijama po 200 karata

Uprava Teleoptika, Partizanove filijale, dogovorila se sa upravom Crvene zvezde da se za navijače obe ekipe podeli po 200 ulaznica za utakmicu prvog kola Lav Kupa Srbije. Dva kluba su se dogovorila i da ulaznice koje budu dobili navijači Crvene zvezde imaju pored pečata FK Teleoptik i pečat FK Crvena zvezda, bez koga navijačima neće biti dozvoljen ulaz u „Zemunelo“. Predstavnici klubova su se dogovorili i da će biti štampano 500 ulaznica i da ih neće biti u prodaji. Navijači Teleoptika, odnosno Partizana i Zvezde će ulaziti na odvojene ulaze u Sportski centar. Za pristalice crveno-belih predviđen je ulaz iz Kragujevačke ulice, dok će navijači Teleoptika, odnosno Partizana ulaziti na glavni ulaz iz Mostarske ulice.

– Srećan sam što ću dobiti priliku da prvi put ove sezone zaigram od prvog minuta i sigurno da ću se potruditi da istu maksimalno iskoristim i pokušam da se izborim za mesto u timu. Osećam se dobro, fizički sam spreman za izazove. Osećam veliku odgovornost i obavezu, kao i ceo tim, da napravimo dobar rezultat – kaže Kolumbijac.
Od vidljivo talentovanog veznog fudbalera navijači Zvezde su očekivali mnogo više od prikazanog, ali ruku na srce, Mao nije ni dobijao mnogo prilike da pokaže sve što zna i može. Danas će biti u startnoj postavi i kako sam ističe, ima veliku želju da se nametne treneru.
– Svestan sam da je došlo vreme da pokažem šta znam i to ću i učiniti. Želim da zadobijem poverenje i poštovanje svih oko kluba. Nisam imao puno prilike da igram, ali znam da mogu da pomognem – poručio je Molina.
Meč u Zemunelu počinje u 15.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari