Fudbaleri Srbije sutra će u Lisabonu, protiv selekcije Portugala odigrati odlučujući meč u borbi za plasman na EURO 2008. Nakon poraza u Briselu i neubedljivog izdanja u remiju sa Finskom, popularni „orlovi“ imaju još samo jednu šansu da ostanu u igri za neku od prve dve pozicije na tabeli grupe A, koje vode u Austriju i Švajcarsku.

Fudbaleri Srbije sutra će u Lisabonu, protiv selekcije Portugala odigrati odlučujući meč u borbi za plasman na EURO 2008. Nakon poraza u Briselu i neubedljivog izdanja u remiju sa Finskom, popularni „orlovi“ imaju još samo jednu šansu da ostanu u igri za neku od prve dve pozicije na tabeli grupe A, koje vode u Austriju i Švajcarsku.
Naš tim ovaj put nema izbora -produžetak nade u kvalifikacijama za EP moraće da traži u duelu sa jednom od najboljih svetskih selekcija. Svesni važnosti ovog duela, ali i subotnje loše partije u meču sa Fincima, reprezentativci Srbije ipak veruju da mogu do pobede protiv polufinaliste Mondijala u Nemačkoj.
– Zašto da ne verujemo da možemo da savladamo Portugal. Oni jesu četvrti na svetu, ali ovaj kvalifikacioni ciklus ne igraju ništa bolje od nas. Neko će reći da to nije dovoljno da ispravimo sve dosadašnje greške. Ja sam, međutim, ubeđen da smo i dalje u igri – naglašava napadač Srbije Marko Pantelić.
Da bi ostvarili podvig protiv Portugalaca, izabranici Havijera Klementea će za kratko vreme morati da prevaziđu sve manjkavosti koje su demonstrirali u dosadašnjim kvalifikacionim duelima. Stručni štab Srbije ovaj put neće smeti da kalkuliše previše. Pobeda je za „orlove“ jedina zadovoljavajuća opcija, a naspram sebe će imati tim sačinjen od dokazanih zvezda svetskog fudbala, koji takođe mora do pobede u ovom meču. Stil igre Poprtugala dobro je poznat. Sutrašnji rival Srbije teži napadačkoj i lepršavoj igri, a kada im se to i omogući poraz je gotovo nemoguće izbeći.
– Biće veoma teško, jer i nama i njima „gori pod nogama“. Znam samo jedno – ne smemo da dozvolimo da primimo gol u ranijoj fazi utakmice. Istina je da oni igraju baš lep fudbal, ali Poljaci su uspeli dva puta da savladaju njhovog golmana. Zašto to ne bismo mogli i mi – konstatuje jedan od novajlija u timu Srbije Zdravko Kuzmanović.
Istini za volju, u subotnjem susretu sa Poljacima, Portugal je pored brojnih vrlina ispoljio i neke slabosti koje bi možda mogle biti i prilika za uspeh naše selekcije u predstojećem meču.
– Došli smo u izuzetno tešku situaciju da greške moramo da ispravljamo u duelu sa tako jakim protivnikom. Svi znamo da je pas igra njihov najjači adut i stoga ne smemo da im dozvolimo da se razmahnu. Čini mi se da su nešto slabiji u defanzivi, a to je i šansa za naše napadače – smatra defanzivac „orlova“ Duško Tošić.
Posle suspenzije odrađene u meču protiv Finske, selekcija Srbije će sutra biti jača i za Nemanju Vidića. Na terenu će, verovatno, od prvog minuta biti i Nikola Žigić koji zbog povrede nije mogao značajnije da pomogne svojim drugovima u meču sa Finskom. Klemente, nažalost, neće moći da računa na usluge Boška Jankovića, koji je u subotu, zbog nepromišljenosti, „zaradio“ parni žuti karton. Zbog udaraca dobijenih na meču sa Fincima, poslednji trening pred put za Lisabon propustio je Danko Lazović, ali će on sigurno biti u mogućnosti da nastupi na utakmici godine za našu selekciju. Reprezentativci Srbije su juče u podne otputovali za Portugal, a jedini trening na stadionu „Žoze Alvelade“ održaće danas. Početak sutrašnjeg meča zakazan je za 22 časa po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari