Prvo, pa derbi. Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije se na večerašnjem startu 2. kvalifikacionog turnira Svetske lige u Peskari sastaje sa Italijom, glavnim oponentom u borbi za prvo mesto u grupi, koje obezbeđuje učešće na fajnal-siksu u Berlinu (7- 12. avgust) i ostanak u borbi za plasman na Olimpijske igre sledeće godine.

Prvo, pa derbi. Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije se na večerašnjem startu 2. kvalifikacionog turnira Svetske lige u Peskari sastaje sa Italijom, glavnim oponentom u borbi za prvo mesto u grupi, koje obezbeđuje učešće na fajnal-siksu u Berlinu (7- 12. avgust) i ostanak u borbi za plasman na Olimpijske igre sledeće godine. Šefik i ostali su na nedavnom turniru u Novom Sadu osvojili 11 bodova (dva više od azura), pa bi im slavlje u ovom duelu značajno uvećalo šanse za trijumf u konkurenciji u kojoj se još nalaze ekipe Crne Gore (7), Nemačke (3) i Grčke (0).
– Očekujem da ponovimo igru iz drugog dela našeg novosadskog duela, kada smo zahvaljujući čvrstoj odbrani često postizali golove iz kontranapada, a realizacija nam bila bolja nego u prve dve četvrtine – zna put do uspeha Mirko Avramović, jedan od igrača čije vreme u A timu tek dolazi.
Sve bolji centar Duško Pijetlović upozorava na faktore van bazena.
– Pretpostavlja se da će Italija imati veliku podršku sa tribina, verovatno i naklonost sudija. Da ne govorim o provokacijama u igri, kojima su skloni. Ali, mi moramo da se bavimo isključivo nama i našom igrom. Znamo kako se dobijaju dueli sa njima.
Iako i dalje nema na raspolaganju Vujasinovića i Ikodinovića, a problemi sa alergijom ozbiljno dovode u pitanje nastup, za podmlađenu ekipu vrlo važnog, Vanje Udovičića, selektor Dejan Udovičić izražava umereni optimizam pred suočavanje sa Italijanima.
– Mislim da smo i mentalno i fizički spremni za ovu važnu utakmicu. Pouke iz prvog susreta su izvučene, dobro smo radili prošlih dana, sada nam preostaje samo da im nametnemo svoju igru i ne dozvolimo da se razmahnu uz pomoć publike i sudija – kaže strateg osvajača prošlogodišnjeg izdanja jedinog komercijalnog takmičenja pod okriljem Svetske vaterpolo i plivačke federacije. Meč počinje u 20.30, a prenosiće ga RAI sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari