Pobeda s mnogo „rupa“ 1Foto:Starsport

Crvena zvezda je i u revanšu s Valetom potvrdila razliku u klasi, ali teško crveno-belima ako polete posle beogradskih 2:1 (1:1) i istog rezultata na Malti, jer će im za eliminaciju bugarskog Ludogoreca biti potreban mnogo bolji fudbal od prikazanog u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ponovo je maltežanski tim prvi dao gol. I opet ga je srpska ekipa „potpisala“. Usred domaćinove terenske inicijative gosti su u jednom od retkih prelazaka na protivnikovu polovinu terena izborili prekid i već iz prvog kornera na utakmici, u 10. minutu, razotkrili svu ranjivost Zvezdine odbrane. Brazilac Benites Žonatan centrirao je iz levog ugla na prvu stativu, a štoper Džonatan Karuana nadskočio spor i loše postavljen tandem Fibel – Rendulić i glavom, sa peterca, iznenadio nespremnog golmana Damira Kahrimana. Šokantno vođstvo autsajdera vezalo je noge favoritu toliko da su ga posle šuta Žonatana, na kraju jedne munjevite kontre, samo centimetar, dva delili od još većeg minusa. Tek posle tog 22. minuta se ekipa Miodraga Božovića trgla i zaređala sa konkretnijim šansama. Od desetak šuteva u okvir gola i van njega, do kraja prvog poluvremena, jedan je doneo izjednačenje. Gelor Kanga je osvojio loptu uz levu aut liniju i kratkim pasom uposlio Mičela Donalda, a holandski defanzivni vezista opalio desnicom s više od 20 metara, za uzdah olakšanja i divljenja na odlično ispunjenim tribinama.

I u nastavku je Zvezda imala više od igre i brojnije pokušaje za drugi pogodak, ali i više sreće nego pameti u nekoliko navrata, odnosno skoncentrisanog čuvara mreže, jer je uporna i hrabra Valeta koristila svaku pukotinu između protivničkih linija za hvatanje rezultatske slamke spasa, a posle udaraca Žonatana i Mifsuda bila veoma blizu vraćanja u život. Aleksandar Katai joj to nije dozvolio. Zujale su lopte oko prezaposlenog Manuela Bartola i pre i posle rutinskog poteza junaka prve pobede, međutim samo je on naterao rivalskog vratara na drugu kapitulaciju. Pola posla je završio Slavoljub Srnić, izbacivši asistencijom kroz sredinu iz koloseka kompletnu zadnju liniju Valete, pa Kataiju nije bilo teško da niskim šutom reši situaciju jedan na jedan sa zamenikom povređenog Bonela (76).

Za pečatiranje pozivnice bogatašima iz Razgrada, koji su u 180 minuta „zgromili“ Mladost iz Crne Gore (5:0), podsetivši sve na stadionu „Rajko Mitić“ zašto su dva puta bili kobni za Partizan u borbi za evropsku klupsku elitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari