Za Partizan nema dileme oko ishoda subotnjeg duela sa Banatom. Posle dva trijumfa na gostovanjima, crno-beli žele pobedu i u prvom predstavljanju u svojoj Humskoj.
– Ova utakmica će biti višestruko teška za nas. Prvo, u goste nam dolazi čvrsta ekipa, čiji su najjači aduti organizovana odbrana i brzi kontranapadi.

Za Partizan nema dileme oko ishoda subotnjeg duela sa Banatom. Posle dva trijumfa na gostovanjima, crno-beli žele pobedu i u prvom predstavljanju u svojoj Humskoj.
– Ova utakmica će biti višestruko teška za nas. Prvo, u goste nam dolazi čvrsta ekipa, čiji su najjači aduti organizovana odbrana i brzi kontranapadi. Drugo, imamo veći broj igrača koji prošlih dana, zbog reprezentativnih obaveza, nisu radili s nama, što uvek neminovno donosi malo „razvodnjavanje“ redova. Najzad, ovo će nam biti ovosezonska premijera na našem stadionu, kojoj će, verujem, prisustvovati veliki broj naših navijača, zainteresovanih da na delu vide novi tim Partizana. Imamo obavezu da se predstavimo u najboljem svetlu i sa nova tri boda nastavimo trku za titulu. Siguran sam da ćemo to i uraditi – objašnjava šef stručnog štaba kluba iz Humske Miroslav Đukić, koji još tvrdi da berićetan start „nije doneo euforiju u svlačionici, jer Partizan može i hoće biti još bolji“.

TOMIĆ: Jovetić najveće pojačanje

Partizanov fudbalski vunderkind Stevan Jovetić juče je i zvanično sa crno-belima sklopio prvi profesionalni ugovor u karijeri. Saradnja sedamnaestogodišnjeg centarfora i kluba iz Humske oročena je na dve godine, s opcijom produžetka za još jednu sezonu.

– Stevan je pravi biser, koji može da ostavi dubok trag u Partizanu i srpskom fudbalu, ali i u Evropi. Malo je igrača njegovih godina koji su dugo prvotimci i toliko znače za igru svoje ekipe. Njegov ostanak u sredini u kojoj može još mnogo da napreduje smatramo našim najvećim pojačanjem u ovom prelaznom roku i dokazom da je Partizan konkuretan velikim evropskim klubovima, koji su se interesovali za Jovetića – smatra v.d. sportskog direktora Ivan Tomić.

– Nisam imao dilemu s kim ću potpisati prvi profesionalni ugovor. Partizan je klub kojem sam privržen i koji mi je mnogo dao za ove četiri godine. Potrudiću se da mu golovima pomognem u osvajanju titule – kaže supertalentovani centarfor.

Maksimalan učinak na otvaranju sezone na crno-beloj strani Topčiderskog brda očekuje i golman Darko Božović, koji je samo jednom matiran u četiri dosadašnja zvanična susreta.

Parovi 3. kola

SUBOTA: Bežanija – Mladost (L), Smederevo – Čukarički (17.00). NEDELJA: Borac – Napredak (15.30), OFK Beograd – Vojvodina (17), Partizan – Banat (19.30). Duel Hajduka (K) i Crvene zvezde odložen je za 9. septembar.

– Banat je jedna solidna ekipa. Zadržali su kostur tima iz prošle sezone, doveli kvalitetna pojačanja, novog trenera… Zaslužuju svačiji, pa i naš respekt. Ali, ništa više od toga. Ako budemo na nivou igara u prošla dva kola, neće biti nikakvih problema – (samo)uveren je iskusni čuvar mreže srpskog viceprvaka, za koji ni u ovom kolu neće nastupiti povređeni zadnji vezni Žuka i roviti desnokrilni vezista Maletić, dok bi se oporavljeni štoper Sikimić ponovo mogao naći na klupi, zbog sigurnih partija tandema Rnić – Mihajlov.

Stranci na majicama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari