ZOI u Pekingu zvanično otvorene, Vučić prisustvovao ceremoniji (FOTO) 1 EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Zimske olimpijske igre zvanično su otvorene svečanom ceremonijom i defileom sportista na Nacionalnom stadionu „Ptičje gnezdo“ u Pekingu.

Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu predstavljaju takmičari u alpskom skijanju Nevena Ignjatović i Marko Vukićević, koji je nosio zastavu Srbije tokom defilea sportista.

Ceremonija je počela umetničkom tačkom kojom je predstavljeno buđenje proleća u Kini i velikim vatrometom iznad stadiona uz natpis „proleće“.

Na takmičenju će učestovovati gotovo 3.000 sportista u sedam sportova u 15 disciplina. Među učesnicima su i srpski skijaši Marko Vukićević, koji će nositi zastavu na otvaranju i Nevena Ignjatović.

Takmičenja će se održavati u Pekingu, Jancinu i u Džangđakou u susednoj provinciji Hebej.

Ceremoniji su, između ostalih, prisustvovali kineski predsednik Si Đinping, njegov kolega iz Rusije Vladimir Putin i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Peking je postao prvi grad domaćin Letnjih i Zimskih olimpijskih igara,pošto je najveće sportsko takmičenje organizovao na leto 2008. godine.

Zimske olimpijske igre biće održane pod strogim zdravstvenim pravilima zbog pandemije korona virusa i trajaće do 20. februara.

Vučić prisustvovao ceremoniji otvaranja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pekingu je prisustvovao ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

„Našu Srbiju predstavljaju takmičari u alpskom skijanju, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević. Svu sreću im želim na Zimskim olimpijskim igrama“, napisao je Vučić u objavi na svom Instagram profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari