Počele utakmice Junior NBA lige u Zrenjaninu 1Foto: Grad Zrenjanin

Pet osnovnih škola iz Zrenjanina, sa svojim kašarkaškim timovima, pridružilo se planetarnom košarkaškom takmičenju Junior NBA liga, koje se u Srbiji održava petu godinu za redom.

Utakmice će se u zrenjaninskoj grupi Junior NBA lige igrati svake nedelje, po jedno kolo, odnosno po dve utakmice.

U prethodne četiri sezone u našoj zemlji je na takmičenju učestvovalo oko 2.000 dečaka i devojčica iz preko 50 osnovnih škola a u ovoj sezoni, po prvi put su se klubovima iz Beograda, Novog Sada i Niša pridružili  Zrenjaninci i Kragujevčani.

Ukupno će tako nastupiti 60 škola, 30 iz Beograda, po deset iz Novog Sada i Niša, i po pet osnovnih škola iz Zrenjanina i Kragujevca, podeljenih u dve lige, Crvenu i Plavu.

Takmičari, odnosno ekipe, po ugledu na najveće svetsko košarkaško ligaško takmičenje dobiju imena po klubovima iz NBA lige i nastupaju u njihovim dresovima.

U prvom kolu u Zrenjaninu sastale su se ekipe Majami Hit –  OŠ “Dr Jovan Cvijić” i Šarlot Hornets – OŠ “2. oktobar”, a potom i ekipe Vašington Vizards  – OŠ “Žarko Zrenjanin i “Orlando Medžik – OŠ “Dositej Obradović“.

Među devojčicama i dečacima koji učestvuju u ovom takmičenju nisu su svi koji treniraju košarku, jer je cilj Junior NBA lige, kako objašnjavaju organizatori, da deca uz druženje zavole košarku i sport uopšte, i steknu naviku bavljenja sportom. Samo u Zrenjaninu, košarku će na taj način igrati oko sedamdeset devojčica i dečaka.

Prev utakmice Junior NBA lige u Zrenjaninu, odigrane na otvorneom terenu OŠ Dositej Obradović, pratili su Bojan Popović, komesar muških takmičenja Košarkaškog saveza Srbije i Dejan Dimitrijević, predsednik Okružnog košarkaškog saveza Zrenjanin, pod čijim se okriljem organizuje takmičenje u Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari