Poljska privremeni dom za ukrajinske klubove 1EPA-EFE/SEDAT SUNA

Učesnici evropskih takmičenja iz ratom zahvaćene zemlje protivnike će dočekivati u komšijskoj državi.

Zbog vojne agresije Rusije na Ukrajinu, tamošnje prvenstvo u fudbalu nije moglo biti završeno, pa je za zelenim stolom odlučeno da najbolje plasirani Šahtjor, Dinamo, Dnjepar, Zorja i Vorskla izađu na evropsku scenu u sezoni 2022/2023.

Da bi to bilo izvodljivo neohodno je da imaju gde da dočekuju svoje rivale, a informacije iz Poljske kažu da je ostalo još samo da se reše neke formalnosti pa da ta zemlja i njeni stadioni budu proglašeni za privremeni međunardoni dom pomenute petorke.

Mada je veliko pitanje da li će uopšte biti klupskog fudbala u Ukrajini do kraja ove i u prvoj polovini sledeće godine, Šahtjor iz Donjecka će kao direktno plasirani učesnik LIge šampiona svoje utakmice grupne faze najverovatnije organizovati na stadionu Legije iz Varšave. Ista adresa trebalo bi da bude privremeno utočište i za fudbalere Dinama iz Kijeva, koji će kroz kvalifikacije probati da dođu do LŠ.

Pomenuta vest tiče se i našeg trojca Partizan – Čukarički – Radnički (Niš), jer bi mogli da nalete na neku od tri preostale ukrajinske ekipe u svojoj borbi za Ligu Evrope, odnosno Ligu konferencije. Dnjepar počinje sezonu u plej-ofu za Ligu Evrope, Zorja iz Luganska kreće od trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, a Vorskla iz Poltave od drugog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari