Najbolja teniserka Srbije je uprkos porazu, odnosno predaji, u polufinalu turnira u Dubaiju ove nedelje napredovala na WTA listi za jedno mesto i sada je baš kao pre 14 dana 10. teniserka sveta. Ona je na toj poziciji smenila Anu Čakvetadze i trenutno ima 1.724 poena. Ispred nje sa svega 18 poena više je Čehinja Nikol Vaidisova.

Najbolja teniserka Srbije je uprkos porazu, odnosno predaji, u polufinalu turnira u Dubaiju ove nedelje napredovala na WTA listi za jedno mesto i sada je baš kao pre 14 dana 10. teniserka sveta. Ona je na toj poziciji smenila Anu Čakvetadze i trenutno ima 1.724 poena. Ispred nje sa svega 18 poena više je Čehinja Nikol Vaidisova. Jankovićeva bi ove nedelje mogla da popravi svoj najbolji rezultat u karijeri, jer je na turniru u Dohi postavljena za četvrtu nositeljku.
– Polako se oporavljam od povrede, otok spada, idem na terapije, probaću da treniram danas da vidim kako se osećam na terenu, pa ću odlučiti da li ću igrati ili ne – kaže Jankovićeva, koja je u polufinalu Dubaija predala meč Morezmo zbog povrede zgloba. U prvom kolu u Dohi srpska teniserka je slobodna, a u drugom bi trebalo da igra protiv bolje iz meča Kamerin – Bondarenko. Ana Ivanović nije napredovala na novoj listi, ima 1.463 poena i dalje je 14. teniserka sveta. Baš kao Ivanovićeva, i Novak Đoković je zadržao 14. poziciju ATP liste, iako je na turniru u Roterdamu stigao do polufinala. Mihail Južni od kog je izgubio meč u tri seta, a koji je kasnije u finalu slavio nad Ivanom Ljubičićem, zabeležio je i najveći skok u prvih 20, jer je 22. poziciju zamenio 18. U prvih 100 tenisera sveta uz Đokovića iz Srbije je jedino Janko Tipsarević, koji je ove nedelje 95. (bio 91), dok je sledeći na listi najboljih tenisera naše zemlje Ilija Bozoljac na 119. mestu. Od srpskih tenisera ove nedelje Đoković je na turniru u Dubaiju (1.4 miliona dolara) postavljen za sedmog nosioca i na startu se sastaje sa Belgijancem Kristofom Vligenom, 49. teniserom sveta. Eventualni protivnik našem teniseru u četvrtfinalu turnira bio bi, opet, Rodžer Federer.

Federer oborio rekord Džimija Konorsa

Rodžer Federer upisao se u tenisku istoriju kao igrač koji je najduže nedelja proveo na prvom mestu ATP liste. Najbolji teniser sveta Švajcarac je već 161. nedelju zaredom na prvom mestu što je sedam dana više od rekorda Džimija Konorsa, koji je Federer prošle nedelje izjednačio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari