POPOVIĆ: Mada imaju različite stavove prema ideji da funkciju sportskog direktora u doglednoj budućnosti preuzme Ivan Tomić, koji na kraju sezone odlazi u igračku penziju, Nenad Bjeković (želi ga za svog naslednika) i novi predsednik kluba dr Nenad Popović nisu ušli u klinč zbog pomenutog veziste.

POPOVIĆ: Mada imaju različite stavove prema ideji da funkciju sportskog direktora u doglednoj budućnosti preuzme Ivan Tomić, koji na kraju sezone odlazi u igračku penziju, Nenad Bjeković (želi ga za svog naslednika) i novi predsednik kluba dr Nenad Popović nisu ušli u klinč zbog pomenutog veziste. Tako, barem, tvrdi prvi čovek crno-belih.
– Bjeković i ja smo lično razgovarali na tu temu i još jednom se složili da svako treba da radi svoj posao. Nema nikakvih nesporazuma, još manje sukoba. Sportski direktor ima i imaće našu podršku dokle god postoje rezultati. Uostalom, svi smo na probnom radu u Partizanu. Trener, igrači, Uprava… – demantovao je glasine o svom razilaženju sa jednim od čelnika sa najdužim stažom u Partizanu dr Popović, koji je juče vodio četvrtu sednicu kompletno izmenjenog Upravnog odbora.
Jedna od tema pomenutog skupa bila je i izgradnja novog, oko 350.000.000 evra vrednog stadiona, čije je puštanje u upotrebu stara upravljačka garnitura obećala za 2009. godinu. Nesporno je da će crno-beli dobiti luksuzniji i strogim uslovima UEFA prilagođeni dom, ali je pitanje da li će njegova gradnja početi ovog leta, kako je ranije najavljeno, ili u nekom drugom terminu.
– Nov stadion ulazi u infrastrukturu potrebnu za buduće funkcionisanje kluba. Sada nas, međutim, prvenstveno interesuju kvalitet tekućih priprema i rezultati u nastavku sezone. O stadionu će više biti reči prilikom određivanja petogodišnjeg plana rada i razvoja kluba, koji bi trebalo da bude usvojen do kraja februara. Partizan mora imati strateške ciljeve i unapred utvrđene mehanizme za njihovo ostvarivanje. Hoćemo sportski uspešan i finansijski stabilan Partizan – objašnjava dr Popović, koji je sa ostatkom klupske vlade imenovao potpredsednika kluba Dragoljuba Vukadinovića za koordinatora izrade ovog važnog akta.
Potpredsednik Nebojša Vujović plastično je opisao ambicije crno-belih.
– Želimo da evropskim velikanima u budućnosti klecaju kolena kada igraju na našem terenu, odnosno igraju im leptiri u stomaku kada im dolazimo u goste – objašnjava jedan od čelnika Partizana, čiji fudbaleri poslednjeg dana ove nedelje odlaze na 12-dnevne pripreme u staru zimsku bazu Dubai.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari