Prva eliminaciona runda ULEB kupa započinje večeras utakmicama osmine finala, u kojem su se obrela i sva tri srpska predstavnika. Crvena zvezda ugošćava ruski Himki, ali su i pored velike važnosti ovog duela uvodni minuti konferencije za medije crveno-belih iskorišćeni najpre za promociju novog člana Zvezdine porodice Branka Jorovića, koji je pre par dana sa klubom potpisao ugovor na tri i po godine.

Prva eliminaciona runda ULEB kupa započinje večeras utakmicama osmine finala, u kojem su se obrela i sva tri srpska predstavnika. Crvena zvezda ugošćava ruski Himki, ali su i pored velike važnosti ovog duela uvodni minuti konferencije za medije crveno-belih iskorišćeni najpre za promociju novog člana Zvezdine porodice Branka Jorovića, koji je pre par dana sa klubom potpisao ugovor na tri i po godine. Bivši član FMP nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom.
– Izuzetno mi je drago što sam došao ovde, u veliki klub sa velikim ambicijama. Poslednjih meseci nisam mogao ni da treniram, a kamoli da igram, sada sam ovde i daću sve od sebe da se što pre oporavim i počnem sa treninzima. Ipak, potrebno je dosta strpljenja za sve i spreman sam na to – istakao je Jorović, sa čijim osobinama je dobro upoznat i sam strateg Zvezde Dragan Šakota.

Parovi osmine finala

Gran Kanarija – FMP, Hapoel – Ventspils, Strazbur – Nansi, Snajdero – Lietvuos Reitas, Crvena zvezda – Himki, Hemofarm – Uniks, PAOK – Montepaski (večeras), Alba – Real Madrid (sutra)

– U njegove kvalitete sam se uverio na pripremama reprezentacije za Svetsko prvenstvo, na kome nije zaigrao zbog povrede, koja ga je omela i da pokaže kvalitet u većem evropskom klubu. Nadam se da će to što nije pružio tamo pokazati u Zvezdi. Lično, uvek sam priželjkivao takvog igrača u timu – ne štedi reči hvale strateg crveno-belih na račun 25-godišnjeg krila.

Joroviću 1+7

Novo pojačanje Crvene zvezde Branko Jorović u novom klubu nosiće dres sa brojem 17, ali uz dodatak da će između te dve cifre stajati mali plus. Objašnjenje za takav potez dao je portparol kluba Ilija Kovačić.

– Jorović je ceo svoj život nosio dres sa brojem osam, ali mi smo taj dres nezvanično povukli iz upotrebe kada je iz kluba otišao Igor Rakočević, kao znak zahvalnosti za sve što je Igor pružio klubu. Osmica ostaje njemu i, naravno, Bobanu Jankoviću, a Branku je dodeljena sedamnaestica sa plusom između – kaže Kovačić.

I večerašnji evropski meč Crvena zvezda će odigrati bez prisustva publike, ali se Šakota nada da će taj nedostatak njegovi puleni uspeti da pretvore u prednost.
– Nadam se da će ih prazna hala možda zbuniti jer nisu navikli da igraju u takvim uslovima. Nama je svakako problem što nećemo imati podršku navijača, moramo se osloniti sami na sebe. Himki je izuzetno težak protivnik, koji u svojim redovima ima čak sedmoricu igrača starijih od 30 godina, iskustvo je na njihovoj strani, što je u evropskim mečevima jako bitno, i to je njihova glavna prednost. Solidni su u odbrani, ali su više napadački orijentisani, igraju raznovrsno, mogu reći čak slično Uniksu. U svakom slučaju naš cilj su pobeda i plasman u sledeću fazu – jasan je Šakota.
Na spisku igrača prijavljenih za večerašnji duel nalazi se i najnovija akvizicija Beograđana Entoni Rajs koji je među crveno-bele stigao na probu do kraja sezone, ali neće dobiti priliku da zaigra jer je sa novim saigračima odradio tek jedan trening. Meč u Pioniru počinje u 20 časova, uz direktan prenos na televiziji FOX.
Na parketu će večeras biti i druga dva srpska predstavnika u ovom takmičenju. Hemofarm u vršačkom Milenijumu dočekuje ekipu Uniksa, Zvezdinog rivala u grupnoj fazi, dok FMP putuje na Kanarska ostrva, na megdan sa starim znancem „farmaceuta“ Gran Kanarijom. Duel „pantera“ i Kanarije zakazan je za 21 čas, dok meč u Vršcu počinje u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari