Crvena zvezda i Partizan u subotu će odigrati prvi večiti derbi pred praznim tribinama. Biće to sigurno slika koju će srpski fudbal želeti brzo da zaboravi, ali i slika koju će direktno i uživo, kako stvari trenutno stoje, videti samo predstavnici medija i rukovodstva klubova. Uprava domaćina ovog meča još nije dogovorila prenos subotnjeg duela niti je odlučila da li da posluša zahtev dela svojih navijača da se ne pusti direktna slika sa Marakane.

Crvena zvezda i Partizan u subotu će odigrati prvi večiti derbi pred praznim tribinama. Biće to sigurno slika koju će srpski fudbal želeti brzo da zaboravi, ali i slika koju će direktno i uživo, kako stvari trenutno stoje, videti samo predstavnici medija i rukovodstva klubova. Uprava domaćina ovog meča još nije dogovorila prenos subotnjeg duela niti je odlučila da li da posluša zahtev dela svojih navijača da se ne pusti direktna slika sa Marakane. Prvi čovek Crvene zvezde Toplica Spasojević izjavio je da će njegovi saradnici i on ozbiljno razmisliti, te da odgovor na ovo pitanje treba očekivati u naredna dva dana.

Novi sponzor za novo osvetljenje

Crvena zvezda je juče dobila novog sponzora. Crveno-beli i kompanija Rapid potpisali su ugovor na 16 meseci. Novi sponzor kluba je, inače, generalni distributer američkog „Dženeral Elektrika“, i ugovorom je predviđeno da ova kompanija do jula zameni osvetljenje na Zvezdinom stadionu kako bi na njemu mogle da se igraju i utakmice Lige šampiona.

– Stav navijača i uprave kluba se ne razlikuje, ali imamo obaveze prema sponzorima i svim ljubiteljima fudbala, kojima treba da omogućimo da pogledaju utakmicu koja je simbol i vrhunac takmičenja u Srbiji – „između redova“ najavio je prenos večitog derbija predsednik crveno-belih Toplica Spasojević.
Spasojević je, međutim, i naglasio da klub nema nameru da pošto-poto proda TV prava.
– Nećemo, ipak, prava za televizijski prenos prodati po svaku cenu. Pažljivo ćemo odmeriti situaciju i u naredna dva ili tri dana doneti najbolje rešenje za klub.
Iako Toplica Spasojević nijednog trenutka nije dao ni potvrdan ni odričan odgovor, juče su sa Marakane stizale jasne indicije da će svakako biti direktnog prenosa večitog derbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari