U dosadašnjem toku nedelje po rasporedu određene za vraćanje dugova s početka prolećne polusezone, fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su polovičan učinak. Taj skor će, međutim, moći da poprave već danas u Novom Sadu.
Prvo je šampion, posle ranije izgubljena četiri boda protiv Bežanije, prošle subote ovom timu prepustio još tri, da bi potom svežom pobedom nad Partizanom uspeo da naplati dug nastao nakon februarskih 2:4.

U dosadašnjem toku nedelje po rasporedu određene za vraćanje dugova s početka prolećne polusezone, fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su polovičan učinak. Taj skor će, međutim, moći da poprave već danas u Novom Sadu.
Prvo je šampion, posle ranije izgubljena četiri boda protiv Bežanije, prošle subote ovom timu prepustio još tri, da bi potom svežom pobedom nad Partizanom uspeo da naplati dug nastao nakon februarskih 2:4. Na redu je Vojvodina, ekipa koja je ovog proleća Zvezdi i nanela najteži poraz na Marakani (3:0), a podsetimo – na tom meču je i Dušan Bajević napustio klupu crveno-belih.
– Igramo protiv tima koji je sa razlogom proglašen za hit proleća. Igraju čvrstu odbranu i pri tom postižu dosta golova. Moramo u Novom Sadu da pokažemo agresivnost i odgovornost iz meča sa Partizanom – kaže šef struke šampiona Boško Đurovski.

Ponovo stradao jug

Dolazak najvatrenijh navijača Partizana na 129. večiti derbi Crvenu zvezdu koštao je oko 2.500 polomljenih stolica na južnoj tribini stadiona. Ovoga puta „grobari“ su otišli malo dalje u odnosu na februarski duel večitih rivala, jer pored stolica stradali su i betonski blokovi, stepenice?! Ove incidente na jugu, zabeležilo je 50 kamera, te će ti zapisi biti prosleđeni nadležnim organima.

U odnosu na duel sa komšijama iz Humske, Zvezdin trener na današnjem gostovanju neće moći da računa na „pocrvenelog“ Purovića, povređene – Pantića i Kastilja i Đorđevića. U ekipi će, međutim, nakon meča pauze ponovo biti Ibrahim Gaj.
– Zbog povreda nekolicine igrača, protiv Vojvodine treba očekivati drugačiju Zvezdu od one u sredu. Protiv Partizana Tutorić i Bajalica su opravdali poverenje, međutim, Gaj se vraća i on će sigurno biti u startnih jedanaest. Naknadno ću odlučiti ko će sa njim biti u tandemu – rekao je Đurovski.
Što zbog temperature, što zbog neuklapanja u koncept trenera Đurovskog, ofanzivac crveno-belih Igor Burzanović derbi protiv Partizana gledao je sa klupe, što ne bi trebalo da bude slučaj i protiv Vojvodine.
– Posle utakmice protiv Partizana atmosfera u ekipi jeznatno povoljnija, takođe, porasla je i naša bodovana prednost. Ukoliko bismo danas pobedili i Vojvodinu, načinili bismo veliki korak ka odbrani titule. Uveren sam da ćemo baš mi prekinuti njihovu pobedničku seriju – optimista je Burzanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari