Vaterpolisti Partizan Rajfajzena poslednjeg dana ove nedelje, u Zagrebu, sa tamošnjom ekipom Mladosti, igraju možda odlučujuću utkmicu u borbi za jedno od prva dva mesta u A grupi Evrolige. Ukoliko bi drugi put ove sezone potopili „žapce“ (u Beogradu je bilo 9:7), crno-beli bi kolo pre kraja ove faze najjačeg klupskog takmičenja i duela sa liderskom Brešom obezbedili plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

Vaterpolisti Partizan Rajfajzena poslednjeg dana ove nedelje, u Zagrebu, sa tamošnjom ekipom Mladosti, igraju možda odlučujuću utkmicu u borbi za jedno od prva dva mesta u A grupi Evrolige. Ukoliko bi drugi put ove sezone potopili „žapce“ (u Beogradu je bilo 9:7), crno-beli bi kolo pre kraja ove faze najjačeg klupskog takmičenja i duela sa liderskom Brešom obezbedili plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Bez obzira na neubedljivo izdanje u pobedi nad Zvezdom, na premijeri domaćeg šampionata, pre dva dana, prva violina tima sa Banjice Filip Filipović veruje u uspeh našeg šampiona protiv hrvatskog prvaka.
– Prlainović, Korolija i ja smo umorni od Svetskog prvenstva u Melburnu, ali to ne može i ne sme da se oseti u našoj igri u ovom, za nas verovatno najvažnijem, meču ove sezone. Moramo da se skupimo, iz petnih žila napnemo, damo svi 200 odsto svojih mogućnosti i već u ovom kolu pokušamo obezbediti prolaz u četvrtfinale – optimistički je raspoložen uoči predstojećeg gostovanja naš reprezentativac.
Mladi bek crno-belih predviđa drugačiju utakmicu od prve, ali se nada istom ishodu.
– Prethodni duel nije bio naročito lep i uzbudljiv. Bez obzira što smo i mi i Mladost, koja ima čak šest, sedam osvajača zlatne medalje na nedavnom Mondijalu u svojim redovima, umorni, očekujem da ovaj duel ima mnogo više ritma, rezultatske tenzije i atraktivnosti. Mi smo, recimo, u međuvremenu prilično ubrzali igru. Nadam se da će nam to, uz postojeći kvalitet i sportsku sreću, doneti željeni ishod – kaže Filip Filipović, vođa kluba sa Banjice, koji je u dosadašnja četiri kola sakupio sedam bodova i nalazi se iza Breše (11), a ispred Mladosti (4) i Etnikosa (2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari