Pobedom nad FMP u derbiju Jadrana košarkaši Partizana uspeli su da sa „panterima“ izjednače učinak u ligi – 13 pobeda i pet poraza. Svakako, prema onome što su rivali prikazali u meču, utisak je da tim iz Železnika treba da žali što je tako i što u odnosu na crno-bele nisu „u plusu“.

Pobedom nad FMP u derbiju Jadrana košarkaši Partizana uspeli su da sa „panterima“ izjednače učinak u ligi – 13 pobeda i pet poraza. Svakako, prema onome što su rivali prikazali u meču, utisak je da tim iz Železnika treba da žali što je tako i što u odnosu na crno-bele nisu „u plusu“. Punih 35 minuta FMP je kontrolisao situaciju pod koševima i diktirao tempo, ipak pet minuta više nego efektne igre košarkaša Partizana, u prvom redu igrača sa klupe, a pre svih Milenka Tepića (20 poena) bilo je dovoljno za njihov trijumf u derbiju – 100:89 (26:18, 25:25, 27:25, 32:13).

Rezultati i parovi 20. kola

SUBOTA: Bosna – Slovan 90:72, Partizan – FMP 100:89, Split – Široki 70:83. SINOĆ: Crvena zvezda – Zadar, Helios – Hemofarm, Olimpija – Cibona. UTORAK: Zagreb – Budućnost. TABELA: Cibona 31 (-1), Partizan, FMP 31, Hemofarm 29 (-1), Budućnost 28 (-1), Zadar 28 (-1), Crvena zvezda 26 (-1), Helios 25 (-1), Bosna 25, Široki 25, Olimpija 24 (-1), Zagreb 23 (-1), Split 20, Slovan 20.

Partizan je sa trenerske klupe u ovom meču vodio asistent Aleksandar Kesar, pošto je glavni trener Duško Vujošević služio poslednju utakmicu suspenzije. Mladi stručnjak ocenio je da su crno-beli u derbi meču 20. kola pokazali da su veliki klub.
– Hvala igračima na pravom pristupu. Dokazali smo da smo veliki klub, pošto je utakmicu dobila druga postava. Partizan ima 12 igrača koji mogu svakoga da dobiju. Nisam planirao minutažu centara, jer protiv FMP teško može da se nešto planira – istako je Kesar, koji nije propustio priliku da pohvali igru Tepića, za koju je rekao da je najbolja od kada je došao u Partizan.
Vujoševićev asistent se zahvalio i upravi Partizana na pruženoj prilici da u tri utakmice vodi ekipu.
– Bilo je teško, pošto smo sve tri utakmice igrali posle Evrolige. Trebalo je ekipu podići, ali smo uspeli. U svakom slučaju, jako sam srećan što sam mogao da vodim najveći klub u zemlji – rekao je Kesar.
Za razliku od njega, trener FMP Vlada Vukoičić imao je i te kako razloga za nezadovoljstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari