Selektor Dejan Savić okuplja najbolje srpske vaterpoliste u Beogradu 1Foto: STARSPORT

Najbolji srpski vaterpolisti moraće da sačekaju sledeće leto za odbranu olimpijskog zlata, jer je pandemija korona virusa sprečila nešto od više 11.000 sportista sa svih strana sveta da ovog jula i avgusta preplave sportska borilišta u Tokiju, ali to ne znači da „plavi delfini“ neće i nemaju šta da rade preko leta 2020.

Šta više, selektor Dejan Savić izgurao je svoju i želju igrača da se okupe u Beogradu i kroz više faza neformalnih, ali krajnje ozbiljnih održavaju formu i doteruju igru za Igre 2021.

Počev od sledećeg ponedeljka i prozivke u prostorijama republičkog Zavoda za sport i sportsku medicinu na beogradskom Košutnjaku. Taj prvi ciklus treninga trajaće do 29. maja, da bi posle vikend pauze ponovo bili na okupu do 6. juna. Takvi ciklusi će trajati do 25. jula, uz desetodnevni odmor posle četvrte sedmice.

– Počinjemo, za sada bez bazena. Radićemo u teretani i na terenima Zavoda za sport. Biće u početku malo improvizacije, ali ću se potruditi da bude što ozbiljnija. Moramo da radimo, da ne gubimo vreme. U interesu je svih nas – objašnjava selektor Dejan Savić, čiju smo inicijativu za ovakvim vidom „druženja“ preneli u intervjuu za naš list, kada je objasnio zašto nije dobro da postoje prazni hodovi u vaterpolo sezoni koju su „pojeli skakavci“.

Na prvim pripremama će se pojaviti: Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Petar Velkić, Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Petar Tomić, Filip Filipović, Viktor Rašović, Nikola Dedović, Andrija Prlainović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović, Draško Gogov i Strahinja Rašović. Posle nekog vremena priključiće im se još: Branislav Mitrović, Stefan Živojinović, Lazar Dobožanov, Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Nikola Lukić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.

– U zavisnosti od rada mlađih kategorija postoji mogućnost da i jedan broj mladih vaterpolista priklučimo radu – kaže srpski stručnjak, pod čijom su direktivom osvojeni prva olimpijska vaterpola titula od osamostaljivanja naše zemlje, ali i silni pobednički pehari na prvenstvima sveta i kontinenta, u Svetskoj Ligi i FINA kupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari