Za poraz od Vojvodine, kao i uopšteno slabe prolećne partije, fudbaleri Crvene zvezde ne žele da se kriju iza poteza dojučerašnjeg trenera Dušana Bajevića. Iako svi odreda osuđuju odluku bivšeg šefa da ih napusti baš u trenutku kada su gubili sa 2:0, isto tako svesni su da veliki deo krivice za to što se prednost „topi“ i te kako snose i oni.

Za poraz od Vojvodine, kao i uopšteno slabe prolećne partije, fudbaleri Crvene zvezde ne žele da se kriju iza poteza dojučerašnjeg trenera Dušana Bajevića. Iako svi odreda osuđuju odluku bivšeg šefa da ih napusti baš u trenutku kada su gubili sa 2:0, isto tako svesni su da veliki deo krivice za to što se prednost „topi“ i te kako snose i oni.
– Osvetilo nam se to što smo mislili da ćemo lako da odbranimo titulu, sada svaku utakmicu moramo da čekamo kao da je reč o Ligi šampiona. Brzo smo prosuli osam bodova, ali i dalje sve od nas zavisi. Poljuljano nam je samopouzdanje, međutim, moramo da izdržimo pritisak. Svi dobro znamo kakve su obaveze u dresu Crvene zvezde – jasan je kapiten Dejan Milovanović, koji zbog kartona nije bio akter debakla protiv Vojvodine, te je sa tribina ispratio Bajevićev odlazak sa klupe Crvene zvezde.

BAJEVIĆ: Ponovo bih to uradio

Beograd, Atina – Iako je način na koji je napustio Crvenu zvezdu naišao na kritiku sveopšte javnosti, Dušan Bajević se nimalo ne kaje zbog svog postupka. Dojučerašnji trener crveno-belih trenutno se nalazi u Atini, a kako kaže, planira da se ovih dan vrati u Beograd…

– Nisam prvi put napustio ekipu usred utakmice. Slična situacija mi se dogodila dok sam radio u Grčkoj. Razlozi mog postupka tada i sada su isti. Navijači su mi stavili do znanja da me ne žele u klubu i to poštujem. Šta je trebalo da uradim? Da dozvolim da izbiju nemiri na tribinama. Ne kajem se zbog ovog postupka, kada bi mi se ponovo nešto slično dogodilo isto bih postupio – priča Bajević i dodaje:

– Planiram da se za par dana vratim u Beograd kako bih završio neke poslove, takođe i regulisao papire sa klubom. S obzirom na to da sam u subotu otišao bez reči, gledaću da se pozdravim sa igračima i ostalim članovima stručnog štaba.

Dušan Bajević, međutim, nije želeo da priča na temu svog rada, odnosa sa Draganom Stojkovićem, te i očiglednog nezadovoljstva u Crvenoj zvezdi, samo je poručio: „Biće vremena za tu priču“.

– Ne bih to da komentarišem, samo bih naglasio da ovaj klub mora da bude iznad svega – dodaje Milovanović.
Iako je sa bivšim trenerom bio više u lošim, nego u dobrim odnosima, Marko Perović žali zbog toga što je jedno trenersko ime poput Bajevića ispraćeno na takav način.
– Ne razumem zašto nije sačekao kraj utakmice i onda nam saopštio odluku. Teško je opravdati ovakav potez. Nismo mogli da verujemo šta se dešava, ne znam kako smo uopšte odigrali preostalih 20 minuta meča, jedva smo čekali kraj utakmice. Moram priznati da mi je žao Bajevića kao čoveka, ipak je on veliko fudbalsko ime. Kao i svakom igraču, izuzetno mi je teško zbog krize u koju smo upali. Moramo da zbijemo redove, da damo sve od sebe, ubeđen sam da gore od ovog ne može da bude – napomenuo je Perović.
Dolazak novog trenera, ili nastavak rada sa Đurovskim u ulozi šefa, smatra Milijaš, može da bude samo dobro za ekipu.
– Neverovatno je šta smo sebi dopustili ovog proleća, ali ipak imamo još uvek bodovnu prednost, koju pošto-poto moramo da sačuvamo. Svesni smo situacije i sada je najbitnije da povratimo samopouzdanje. Bajević nas je sve razočarao svojim potezom. Pa, navijači su zviždali i nama i sigurno da nam nije bilo prijatno. Učinićemo sve da se na Marakani ponovo čuju aplauzi. Promena trenera se uglavnom dobro odrazi na ekipe, nadam se da će tako biti i u našem slučaju – ističe Milijaš.
Ove nedelje fudbaleri Crvene zvezde će biti na velikim ispitima. Već sutra u četvrtfinalu Lav kupa Srbije crveno-bele čeka Čukarički. Inače, ekipa je od juče u karantinu na Marakani, gde će da ostane sve do gostovanja OFK Beogradu u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari