Sezona u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu donela je mnogo uzbuđenja i spada u jednu od najkvalitetnijih u poslednjih nekoliko godina. U borbi za prsten ostale su još samo četiri ekipe.
U Zapadnoj konferenciji, San Antonio je posle mučne i burne polufinalne serije protiv Finiksa (4:2), uspeo da se domogne finala u kome imaju prednost domaćeg terena i nose ulogu velikih favorita protiv Jute.

Sezona u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu donela je mnogo uzbuđenja i spada u jednu od najkvalitetnijih u poslednjih nekoliko godina. U borbi za prsten ostale su još samo četiri ekipe.
U Zapadnoj konferenciji, San Antonio je posle mučne i burne polufinalne serije protiv Finiksa (4:2), uspeo da se domogne finala u kome imaju prednost domaćeg terena i nose ulogu velikih favorita protiv Jute. S druge strane, ekipa koju sa klupe predvodi Džeri Sloun obezbedila je svoje mesto u finalu nakon što je u polufinalu eliminisala Golden Stejt (4:1). „Džezeri“ su tako načinili veliki uspeh sa timom kojem su stručnjaci pred početak sezone predviđali grčevitu borbu za doigravanje i sigurnu eliminaciju u (eventualnom) prvom kolu plej ofa. Ovo je ujedno i sjajna prilika da publika u Solt Lejk Sitiju nakon devet godina i generacije koju su predvodili Meloun, Stokton i Hornaček ponovo oseti „groznicu“ koju donosi finalna serija.
Na Istoku, Klivlend se domogao finala konferencije nakon petnaest „sušnih“ godina. Razlozi su vrlo jednostavni, Lebron Džejms je ove godine stasao u veliku zvezdu koja zna da igra za tim, a ne za statistiku. Sjajnu podršku je imao u saigračima među kojima je prednjačio Aleksandar Pavlović, ujedno i najprijatnije otkrovenje ove sezone ne samo u Klivlendu nego i u celoj NBA. U polufinalu, Kavalirsi su izbacili iskusnu ekipu Nju Džersija (4:2) i tako potvrdili da na „mlađima svet ostaje“. Istim rezultatom (4:2) Detroit je eliminisao Čikago i plasirao se u peto uzastopno konferencijsko finale! Pistonsi su sredinom godine napravili, ispostaviće se, sjajan potez dovođenjem veterana Krisa Vebera koji je u potpunosti nadoknadio „rupu“ koja je nastala pod košem nakon letošnjeg odlaska Bena Valasa. U svakom slučaju, stručnjaci su vrlo oprezni u ocenama ko je prvi favorit za osvajanje prstena i ko će se nakon eliminacije aktuelnog šampiona Dalasa okititi titulom novog prvaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari