Košarkaši beogradskog Partizana večeras od 20.15 igraju meč poslednjeg, 6. kola druge faze takmičenja po grupama Evrolige protiv moskovskog CSKA. Nažalost, Partizan večeras neće sam odlučivati o svojoj sudbini i osluškivaće rezultat utakmice koja se u isto vreme igra u Grčkoj između Olimpijakosa i Huventuda gde pobeda ekipe iz predgrađa Barselone ( do 35 razlike) vodi naš tim u četvrtfinale bez obzira na ishod utakmice protiv CSKA.

Košarkaši beogradskog Partizana večeras od 20.15 igraju meč poslednjeg, 6. kola druge faze takmičenja po grupama Evrolige protiv moskovskog CSKA. Nažalost, Partizan večeras neće sam odlučivati o svojoj sudbini i osluškivaće rezultat utakmice koja se u isto vreme igra u Grčkoj između Olimpijakosa i Huventuda gde pobeda ekipe iz predgrađa Barselone ( do 35 razlike) vodi naš tim u četvrtfinale bez obzira na ishod utakmice protiv CSKA. S druge strane, branilac titule i aktuelni šampion Rusije je već obezbedio plasman u četvrfinale a u Beograd stiže sa samo jednim porazom u dosadašnjem delu takmičenja i to u prvoj fazi kada su u Francuskoj poraženi od Orteza. Ekipa Etorea Mesine od početka sezone igra u izuzetnoj formi i po opštim ocenama igra ubedljivo najkvalitetniju košarku u Evropi.
-Imaju odličan tim, odličnog trenera i ogroman budžet. Iako se Papalukas izdavaja kao lider ekipe, nisu skup igrača koji se ističu individualnim kvalitetom, već ih odlikuje sjajna timska igra i svih 12 igrača su u rotaciji i svako od njih ima svoju ulogu u timu. Utakmica ne znači mnogo ni nama ni njima, ali oni i jesu šampioni pošto u svaku utakmicu ulaze maksimalno profesionalno i igraju na visokom nivou, bez obzira na kvalitet protivnika i važnost utakmice – izjavio je trener domaćih Duško Vujošević uz čestitke FMP-u na postignutom rezultatu ove godine u ULEB kupu.

Parovi 6. kola i tabele

Grupa D: Taukeramika – Ortez, Makabi – Roma (večeras) Tabela: Taukeramika 5-0, Makabi 3-2, Roma 1-4, Ortez 1-4.

Grupa E: Olimpijakos – Huventud, Partizan – CSKA (večeras). Tabela: CSKA 5-0, Partizan 2-3, Olimpijakos 2-3, Huventud 1-4.

Grupa F: Prokom – Efes, Barselona – Panatinaikos (sinoć). Tabela:Panatinaikos 5-0, Barselona3-2, Efes 1-4, Prokom 1-4.

Grupa G: Dinamo – Beneton, Aris – Unikaha (sinoć). Tabela: Unikaha 4-1, Beneton 3-2, Dinamo 3-2, Aris 0-5.

Krilo Partizana Dušan Kecman koji od početka sezone igra u sjajnoj formi na obe strane terena, respektuje rivala ali veruje da njegov tim može do pobede.
– Svesni smo jačine protivnika i imali smo prilku da osetimo na svojoj koži koliko su kvalitetni u prvoj utakmici u Moskvi. Igraju jaku odbranu i imaju odlična rešenja u napadu. Međutim ako ponovimo igru iz Badalone i uz podršku punog Pionira imamo šansu da iznenadimo rivala- izjavio je Dušan Kecman.
I najveći optimisti su svesni da je pobeda Huventuda u predgrađu Atine protiv Olimpijakosa ipak u domenu fantastike ali ne toliko zbog razlike u kvalitetu između ove dve ekipe (Huventud savladao Olimpijakos u Badaloni u drugom kolu) već zbog činjenice da će grčki tim imati „vetar u leđa“, ne samo od strane već tradicionalno pune hale već i nekih faktora koji nemaju mnogo veze sa sportom a kojima scenario da tim sa ogromnim budžetom, uticajnim trenerom i velikim apetitima završi takmičenje u Top 16 fazi sigurno ne bi odgovarao, posebno ako se pomene činjenica da se Fajnal For Evrolige ove godine igra upravo u Atini.
Partizan je bez obzira na ishod večerašnjih utakmica ove godine ostvario veliki uspeh i dokazao da može ravnopravno sa se nosi sa svim klubovima u Evropi, koje ne samo da imaju višestruko veći budžet od našeg tima već su i nacionalni brend države koju predstavljaju i koja stoji iza njih. Samim ulaskom u 16 najboljih ekipa ove godine u Evroligi beogradski tim je postigao veliki uspeh i tako zatvorio usta svim zlobnicima koji su nakon odlaska Milojevića i pred početak sezone predviđali da će Partizan ove godine biti topovska hrana „velikim“ evropskim timovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari