Četiri kola pre kraja kvalifikacija za EP u Austriji i Švajcarskoj, reprezentacija Srbije ulazi u seriju mečeva u kojima mora da ostvari maksimalan učinak kako bi se našla među učesnicima EURA 2008. Predstojeći rivali možda i nisu atraktivni po imenima, ali je značaj utakmica izuzetan.

Četiri kola pre kraja kvalifikacija za EP u Austriji i Švajcarskoj, reprezentacija Srbije ulazi u seriju mečeva u kojima mora da ostvari maksimalan učinak kako bi se našla među učesnicima EURA 2008. Predstojeći rivali možda i nisu atraktivni po imenima, ali je značaj utakmica izuzetan. U subotu uveče, „orlovi“ gostuju u Jermeniji, dok će u sredu, u Bakuu, odmeriti snage sa selekcijom Azerbejdžana.

I Dragutinović uz „orlove“

Defanzivac španske Sevilje i selekcije Srbije Ivica Dragutinović, koji zbog suspenzije neće moći da pomogne našem timu u narednim kvalifikacionim duelima, ipak je došao u Kovilovo kako bi bio uz svoje drugove pred odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za EURO 2008.

– Kolektivni duh je u našem timu veoma izražen. Svima nam je stalo da uspešno privedemo kvalifikacije kraju. Nemam pravo da igram u sledeća dva meča, ali nisam želeo da propustim okupljanje. Želeo sam da budem uz reprezentaciju i osetim pobednički duh koji u njoj vlada – obrazložio je Dragutinović govoreći o motivima svog dolaska u Beograd.

– Za ove utakmice pripremamo se kao da igramo protiv Portugala. To ne znači da se na ranijim utakmicama protiv manje zvučnih ekipa nismo pripremali na isti način, već samo želim da naglasim koliko je bitna koncentracija u ovim mečevima – objašnjava prvi golman srpskog tima, Vladimir Stojković.

Klemente ostao i bez Jovanovića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente neće moći da računa na Milana Jovanovića u predstojećim kvalifikacionim utakmicama sa Jermenijom i Azerbejdžanom. Stručni štab „orlova“ morao je da usliši želje Jovanovićevog kluba, Standarda iz Liježa, koji je izričito zahtevao da se napadač našeg nacionalnog tima zbog povrede vrati u klub.

– Ja sam potpuno spreman, a dokaz za to je i da sam prošlog vikenda bio na klupi Standarda. Došao sam „na svoju ruku“ jer sam tako obećao i jer sam to želeo. Ne razumem do kraja razloge zbog kojih se moj klub odlučio na ovakav potez. Istina je da nisam tri nedelje trenirao i da oni ne žele da rizikuju da se ponovo povredim. Da sam igrao i obnovio povredu FSS bi morao da plati odštetu Standardu. Mnogo mi je žao što neću moći da pomognem da dođemo do pobeda u narednim utakmicama – rekao je vidno razočarani Jovanović. Umesto napadača belgijskog tima, Havijer Klemente neće naknadno pozivati drugog napadača.

Pred start odlučujućih duela u borbi za plasman na EP, selektor Srbije Havijer Klemente se susreo sa brojnim kadrovskim problemima. Na predstojećim mečevima Klemente neće moći da računa na praktično celu standardnu defanzivnu postavu. Zbog povreda će odsustvovati Krstajić i Vidić, dok će Dragutinović u naredna dva meča odrađivati suspenziju zbog poznatih dešavanja sa meča sa Portugalom.
– Više se u reprezentaciji ne radi o tome koliko ko ima godina, već koliko je ko dobar. Najvažnije je da od nas samih zavisi da li ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Po meni je u ovom trenutku važniji meč sa Jermenijom. Mislim da ne bi trebalo razmišljati o Azerbejdžanu, dok se ne završi ta utakmica – smatra Branislav Ivanović.
Reprezentativci Srbije će posle današanjeg jutarnjeg treninga krenuti na „izlet“ u Jermeniju i Azerbejdžan. Subotnji meč Jermenije i Srbije na stadionu Republika u Jerevanu počinje u 17 sati po našem vremenu. Dan posle ovog susreta, naša selekcija će otputovati za Baku, gde u sredu igra protiv selekcije Azarbejdžana. Ova utakmica će biti odigrana na stadionu Tofik Bahramov, sa početkom u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari