Sa puno problema Crvena zvezda sutra ide Partizanu u goste. Bezidejna igra, hronična neefikasnost, bodovni zaostatak – a nasuprot rival sa izuzetno efikasnom igrom, maksimumom osvojenih bodova. Nepisano pravilo je da u večitim derbijima ne važe uobičajena pravila i da nema favorita, ali kada se sabere i oduzme sve što su rivali uradili u dosadašnjem toku sezone „vaga“ svakako preteže na stranu crno-belih.

Sa puno problema Crvena zvezda sutra ide Partizanu u goste. Bezidejna igra, hronična neefikasnost, bodovni zaostatak – a nasuprot rival sa izuzetno efikasnom igrom, maksimumom osvojenih bodova. Nepisano pravilo je da u večitim derbijima ne važe uobičajena pravila i da nema favorita, ali kada se sabere i oduzme sve što su rivali uradili u dosadašnjem toku sezone „vaga“ svakako preteže na stranu crno-belih. Ipak, fudbaleri Crvene zvezde ne dozvoljavaju pripisivanja bilo kakvih epiteta „parnom valjku“ pre završetka subotnjeg duela. Izabranici Milorada Kosanovića drže se rezona da bi pobeda bila najbolji lek za sve tekuće probleme, a na posledice eventualnog poraza retko ko sme i da pomisli…

Najverovatnije bez Igora Burzanovića

Kreativac crveno-belih Igor Burzanović najverovatnije neće biti u prilici da pomogne saigračima u subotnjem 130. susretu sa Partizanom. Reprezentativac Crne Gore još uvek oseća bolove u nozi, zbog kojih je i propustio par treniga, a ove nedelje nijednom nije radio punim intenzitetom.

– Ustaljena fraza je da u derbijima nema pravila, ali zaista jeste tako. Partizan nije favorit, ali nismo ni mi. Pred derbi se jednostvno zaboravi sve što je važilo dan ranije. Istina je da nam ne ide u prvenstvu, ali to ne mora apsolutno ništa da znači. Idemo na pobedu i samo nas ona interesuje. Zvezda je uvek bila najopasnija kada je najranjivija – priča golman Crvene zvezde Ivan Ranđelović.
S obzirom na ovakve optimistične izjave, nameće se pitanje „kako do Partizanovog gola“, jer opšte je poznato da Zvezda generalno teško dolazi do bilo čijeg gola.
– Sigurno je da nema recepta. Ne mogu reći ovako ili onako ćemo postići gol. To se ne zna. Stićićemo do pogotka protiv crno-belih onako kako smo to činili u prethodnim derbijima – odgovara Ranđelović.
Golgetersko raspoloženje koje Partizan pokazuje ove sezone nimalo ne brine čuvara mreže crveno-belih.
– Dugo sam u Zvezdi, punih sedam godina. Bio sam u raznim situacijma kada su derbiji u pitanju. Često smo pobeđivali Partizan baš u sezonama kada su oni bili dominantniji i navodno bolji i to upravo na njihovom stadionu. Očekujem da tako bude i ovoga puta – napominje Ranđelović, koji iza sebi ima osam susreta sa Partizanom i pri tom samo jedan poraz od večitog rivala.
Igra Partizana je i po lepoti i efikasnoti bez premca u Superligi. Ranđelović kaže da ne može da priča na tu temu, jer ni jednom nije gledao komšije.
– Video sam samo golove koje su postizali – priznaje Zvezdin golman.
Ipak, i to bi trebalo da bude dovoljno da Ranđelović uvidi od koga mu preti najveća opasnost.
– Ne plašim se nikoga – ne želi da izdvaja nijednog fudbalera večitog rivala Ivan Ranđelović.
Prisutna je velika želja da se preko Partizana stane na kraj kritikama koje su do sada bile neizostavne po svakom meču crveno-belih.
– Proradićemo kada se svi najmanje budu nadali. Ovo je idealna prilika za to. Sa pobedom bitno bi primirili situaciju u prvenstvu, a takođe stekli i samopouzdanje za Evropu – poručuje Ranđelović.
On će biti zadužen za odbranu gola, a Nenad Jestrović za njihovo postizanje.
– Ovo će biti moj prvi derbi i nadam se da ću ga pamtiti po dobrom. Bilo bi lepo da zatresem mrežu, ali isto ću se radovati ako to učini bilo ko od mojih saigrača. Pobeda bi mnogo podigla ovu ekipu, onda bi sve bilo drugačije. Kvalitet imamo samo nam nedostaje samopouzdanje, koje bismo mogli da nađemo upravo protiv Partizana. Situacija jeste neugodna, međutim, moramo da sakupimo snage da je prevaziđemo. Neophodno je da se skoncentišemo na našu igru i zadatke koje nam šef dodeli. Partizan je neosporno kvalitetna ekipa, imaju nekoliko dobrih pojedinaca. Ipak, ne smatram da su kvalitetniji, naprotiv. Treba da iskoristimo ovaj trenutak, ovu priliku i pokažemo koliko možemo, a to je sigurno mnogo više od onoga što smo do sada pokazali – ističe Jestrović.
Napadač crveno-belih nije bio rad da prognozira krajnji rezultat, samo je istakao da ne bi imao ništa protiv se se duel protiv Partizana 1 završi na isti način kao onaj u Kupu protv Partizana 2 (Teleoptik).
– To bi bilo sjajno – kaže kroz osmeh Jestrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari