Košarkaši Partizana nalaze se na sredini „paklene nedelje“, koju su neslavno započeli, lošom igrom protiv FMP u prošlom (11.) kolu. Crno-beli su porazom protiv „pantera“ u Železniku (najverovatnije) izgubili šanse za osvajanje prvog mesta pred doigravanje, tako da im predstoji velika borba za drugu poziciju, koja (takođe) omogućava prednost domaćeg terena u plej ofu.

Košarkaši Partizana nalaze se na sredini „paklene nedelje“, koju su neslavno započeli, lošom igrom protiv FMP u prošlom (11.) kolu. Crno-beli su porazom protiv „pantera“ u Železniku (najverovatnije) izgubili šanse za osvajanje prvog mesta pred doigravanje, tako da im predstoji velika borba za drugu poziciju, koja (takođe) omogućava prednost domaćeg terena u plej ofu. Priliku da vrate dobru atmosferu u tim, izabranici Duška Vujoševića imaće već večeras protiv Zvezde u večitom derbiju u kome su formalno domaćini. Ovaj duel beogradskih timova, može se okarakterisati kao duel „ranjenog lava i zahuktalog voza“. Krilni centar Partizana Predrag Drobnjak svestan je težine koju nosi večerašnja utakmica i veruje u trijumf svog tima.
– Svi znamo koliki značaj nose utakmice Partizana i Crvene zvezde bez obzira na okolnosti u kojima se igraju. Lošim izdanjem protiv FMP najverovatnije smo izgubili šanse da startujemo u plej ofu sa prve pozicije, i zato je ova utakmica protiv Zvezde još značajnija za nas. U situaciji smo da se borimo za drugo mesto, a prva prepreka na tom putu nam je upravo večerašnji rival. Daćemo sve od sebe da popravimo utisak i igru iz prošlog kola. Pobeda bi nam dosta značila, ne samo u borbi za bodove već i u psihološkom aspektu – rekao je Drobnjak.

VUJOŠEVIĆ: Zasluženo isključenje, nezaslužena kazna

Trener Partizana Duško Vujošević neće voditi ekipu u večerašnjem duelu protiv Crvene zvezde, nakon kazne koju mu je izrekao Savez zbog isključenja zarađenog u prošlom kolu u Železniku. Strateg crno-belih smatra da je ovim potezom Predraga Bojića njegova ekipa oštećena pred izuzetno bitan duel sa „komšijama“.

– U prošlom kolu protiv FMP odigrali smo lošu utakmicu i to je bio osnovni deo neke moje nervoze. Mislim da smo krajem treće četvrtine te utakmice ipak oštećeni, što je kod mene izazvalo određenu reakciju koja je rezultirala opravdanim isključenjem. Nije bilo prijave, ja sam dao svoje pismeno obrazloženje šta se iz mog ugla desilo i stvrarno sam bio zapanjen kaznom koja mi je izrečena u jednom jako nezgodnom trenutku za nas. Čini mi se da počinju da se igraju neke igre i igrice i da pokušava da se napravi predstava o regularnosti takmičenja kroz način u kome će Partizan da bude kažnjavan- izjavio je između ostalog Vujošević.

Bez obzira na to što će Crvena zvezda večeras imati dosta problema, pošto su pod znakom pitanja nastupi Gurovića, Stjuarta i Kovača koji kubure sa povredama, crno-beli će biti možda i više oslabljeni s obzirom na to da ih sa klupe neće predvoditi Duško Vujošević. Strateg Partizana je zaradio isključenje u prošlom kolu protiv FMP, a naknadno je iz Saveza kažnjen zabranom vođenja ekipa na jednoj utakmici. Tim će u novonastaloj situaciji voditi pomoćni trener Aleksandar Kesar.
Posle svega, može se zaključiti da se Partizan nalazi u nezavidnoj situaciji i da u večerašnjem večitom derbiju (četvrti međusobni duel ove sezone) po prvi put ove godine nemaju ulogu favorita. Iz crno-belog tabora ističu da ih problemi sa kojima se trenutno suočavaju dodatno motivišu da odbrane titulu, a večerašnji derbi je prva i prava prilika za proveru da li je „ranjeni lav najopasniji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari