Na Pohorju je juče pala zadnja klapa prvog dela priprema Crvene zvezde za narednu sezonu. Tokom 12 dana boravka u Sloveniji igrači su odradili sve što je planom i bilo predviđeno, te s te strane šef stručnog štaba Boško Đurovski zadovoljan je urađenim u ovoj fazi rada.
– Kada se sve sabere, pripreme su protekle onako kako smo i predvideli.

Na Pohorju je juče pala zadnja klapa prvog dela priprema Crvene zvezde za narednu sezonu. Tokom 12 dana boravka u Sloveniji igrači su odradili sve što je planom i bilo predviđeno, te s te strane šef stručnog štaba Boško Đurovski zadovoljan je urađenim u ovoj fazi rada.
– Kada se sve sabere, pripreme su protekle onako kako smo i predvideli. Odradili smo sve treninge koje smo planirali sem jednog kada su igrači bili premoreni. Međutim, nikada ne može da se uradi baš sve što je planirano. Potrebno je ponekad da se oseti u kakvom su stanju igrači i da im se da vreme da se osveže. Na kraju, ja sam vrlo zadovoljan radom – kaže prvi trener šampiona.
Kontrolne utakmice su poslužile svrsi. Strateg crveno-belih se kroz tri testa (protiv Olimpije, Celja i Nafte) bolje upoznao sa mogućnostima svojih izabranika, pre svih mlađih igrača.
– Želeli smo da vidimo koliko mogu mlađi igrači, ali i Basta, Milovanović i Gaj koji su se kasnije priključili ekipi. Stekli smo uvid u opšte stanje igrača kada je u pitanju njihova fizička i igračka sprema. Videćemo ko će sve od ovih igrača ići na drugu fazu priprema pošto očekujemo pojačanja u narednih nekoliko dana, kao i da li će neki od igrača napustiti klub – ističe Đurovski.
Konture tima se, međutim, naziru i bez potencijalnih pojačanja.
– Iako mesto u timu nikome nije zagarantovano, postoje neki zakoni u fudbalu kada je reč o iskusnijim igračima. Kostur tima se zna, a da li će on ostati isti tokom sezone, to će se tek videti. U ovom trenutku nema mnogo dilema. Počev od Ranđelovića, preko Gaja, Tutorića, Anđelkovića, pa do Koromana, Milijaša, Burzanovića, sve su to igrači koji su podneli najveći napor prilikom osvajanja duple krune i koji su uvek u konkurenciji za tim – objašnjava šef struke crveno- belih.
Đurovski hvali rad i umeće Lukaša, za sada jedinog pojačanja crveno-belih.
– Igrača uvek gledam kroz prizmu ekipe i mogu slobodno da kažem da su moji utisci o Lukašu izvanredni. Saigrači su ga sjajno prihvatili, a on svojim radom i ponašanjem zaslužuje sve pohvale. Veliki je borac, igra vrlo jednostavno, izuzetan je profesionalac sa jakim karakterom i svi su njime oduševljeni. Pokazuje veliku volju i da nauči jezik što dodatno pokazuje o kakvom je profesionalcu reč. Sa takvim igračem je milina raditi – konstatuje šef stručnog štaba Crvene zvezde.
Sistem Zvezdine igre se neće mnogo menjati u odnosu na prethodnu sezonu.
– Zavisi od dolaska eventualnih pojačanja u napadu. U principu, sa igračima koji su sada u timu ne možemo da igramo u sistemu 4-4-2. U ovom trenutku smo najbliži tome da igramo formaciju 4-3-3, ali ponavljam da zavisi od toga hoće li biti novih igrača. Važno je da igramo zgusnuto na sredini terena, ali da imamo igrače koji mogu da probijaju sa boka i šalju centaršuteve na napadača. Bez obzira na sistem igre, najvažnije je da realizacija bude dobra. Ne smemo da promašujemo zicere i ako želimo uspeh procenat realizacije šansi za gol mora da se podigne. Ako bude problema na tom planu, biće problema i u ostvarenju naših ciljeva na međunarodnoj sceni – zaključuje Đurovski.
Ekipa Crvene zvezde se danas vraća u Beograd, a već u subotu sledi odlazak u Austriju na drugu fazu priprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari