Za razliku od svojih kolega fudbalera, košarkaši madridskog Reala u ovoj sezoni nižu samo uspehe, a prekjučerašnjom pobedom protiv Lijetvos Ritasa (87:75), osvojili su ULEB kup i tako popunili bogatu riznicu trofeja jedinim peharom koji im je nedostajao. Finale je treću godinu zaredom igrano u belgijskom mestu Šarlroa, a do trijumfa u prepunoj hali u kojoj igra istoimeni belgijski prvoligaš, Madriđani su stigli istom taktikom kojom Dalas hara u NBA ligi i kojom Partizan dominira na ovim prostorima, timskom igrom! Real u svojoj rotaciji ima 12 igrača gde svako od njih ima svoju ulogu i svako ima dovoljno prostora da iskoči i u potpunosti pokaže svoje kvalitete.

Za razliku od svojih kolega fudbalera, košarkaši madridskog Reala u ovoj sezoni nižu samo uspehe, a prekjučerašnjom pobedom protiv Lijetvos Ritasa (87:75), osvojili su ULEB kup i tako popunili bogatu riznicu trofeja jedinim peharom koji im je nedostajao. Finale je treću godinu zaredom igrano u belgijskom mestu Šarlroa, a do trijumfa u prepunoj hali u kojoj igra istoimeni belgijski prvoligaš, Madriđani su stigli istom taktikom kojom Dalas hara u NBA ligi i kojom Partizan dominira na ovim prostorima, timskom igrom! Real u svojoj rotaciji ima 12 igrača gde svako od njih ima svoju ulogu i svako ima dovoljno prostora da iskoči i u potpunosti pokaže svoje kvalitete. Protiv Lijetvosa je to bio Amerikanac Čarls Smit koji je sa 19 poena zasluženo poneo epitet MVP-ja finala.
Litvanci koji su samim plasmanom u finale ostvarili veliki uspeh i pored poraza su još uvek u igri za plasman u Evroligu naredne godine, koji zavisi od plasmana Reala u španskom prvenstvu. Tim koji je ove godine doživeo brojne promene i u trenerskom i igračkom kadru je pružio dobar otpor Realu ali više od toga nije mogao.
– Nismo bili koncentrisani i lošim šutem sa penala nismo mogli da dođemo do preokreta. S obzirom na povrede i brojne promene trenera ove godine, ponosni smo što smo došli do finala – rekao je nakon meča trener Lijetvosa Aleksandar Trifunović. Iako je u medijima pred utakmicu apostrofirano da je Trifunović jedini „naš“ predstavnik u finalu ULEB kupa, treba reći da su u članovi Reala bivši „partizanovci“ Blagota Sekulić (7 p) i Ratko Varda koji nije mogao da pomogne svojim drugovima zbog povrede. Oni su sa tribina imali podršku od Vlade Divca (savetnik u košarkaškoj sekciji kraljevskog kluba) i Peđe Mijatovića (sportski direktor Reala).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari