Rehagel: Ni ovo Evropsko prvenstvo se neće razlikovati od prethodnih, barem kada je u pitanju odbrana šampionske krune, jer ni na ovom aktuelni šampion neće biti u prilici da se ponovo popne na „krov“ Evrope. Reprezentacija Grčke, koja je 2004. ponela šampionski naslov porazom od Rusije (0:1) oprostila se od daljeg učešća na turniru i ostavila upražnjenim mesto na tronu.

Rehagel: Ni ovo Evropsko prvenstvo se neće razlikovati od prethodnih, barem kada je u pitanju odbrana šampionske krune, jer ni na ovom aktuelni šampion neće biti u prilici da se ponovo popne na „krov“ Evrope. Reprezentacija Grčke, koja je 2004. ponela šampionski naslov porazom od Rusije (0:1) oprostila se od daljeg učešća na turniru i ostavila upražnjenim mesto na tronu. Interesantno je da su izabranici Ota Rehagela, za razliku od ranijih izdanja, u subotu igrali prilično otvoreno (s obzirom na njihovu defanzivnu taktiku) i priredili interesantan meč, međutim, Konstantin Zirjanov je golom u 34. minutu raspršio sve nade „helena“ da bi mogli postati prvi tim u istoriji EP koji je odbranio naslov prvaka Starog kontinenta.

Četvrti šampion koji je ispao posle prvog kruga

Poraz Grčke od Rusije sa sobom je doneo dosta neslavnih podataka. Grci su i dalje jedini tim na EP koji nije dao gol i prvi branilac šampionskog naslova koji nije zatresao protivničku mrežu u prva dva kola. Takođe su četvrti evropski prvak u istoriji koji u pokušaju odbrane trofeja nije uspeo da prođe prvi krug.

– Igrali smo bolje nego protiv Švedske, ali ni to nije bilo dovoljno, a najveći problem je slaba realizacija. Raduje me to što su moji igrači igrali srcem, sa puno strasti. Opraštamo se od daljeg učešća, znali smo da će biti teško, ali došli smo da se nadmećemo, što smo i učinili. Čudo se dogodilo 2004. godine, a ono dolazi na svakih 30 godina i zato ga i zovemo čudom – iskren je nemački stručnjak.
Pobeda koju su ostvarili nad Grcima ostavila je Rusiji nadu da može do drugog kruga, ali da bi to učinili, puleni Gusa Hidinka moraju slaviti u meču poslednjeg kola protiv Švedske, koja im je direktan rival za prolaz dalje.
– Trebalo je da damo više golova kako bismo u naredni meč ušli sa još većim samopouzdanjem, ali ni ovo nije loše. Hidink je rekao da smo odradili odličan posao, ali naredni meč sve odlučuje, tako da ako tamo ne budemo dobri, sve ovo pada u vodu. Meč sa Švedskom će biti velika utakmica i nema vremena za odmor, odmah krećemo sa pripremama za nju – poručio je kapiten „zbornaje“ Sergej Semak, asistent Zirjanovu za jedini pogodak na meču.
Utakmice poslednjeg kola ove grupe na rasporedu su 18. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari