Remi u 156. "večitom" derbiju Zvezde i Partizana 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su 1:1 u 156. „večitom“ derbiju, utakmici 22. kola Superlige Srbije koja je zatvorila jesenji deo šampionata za sezonu 2017/2018.

U ne previše kvalitetnom meču viđeno je nekoliko odličnih prilika na obe strane, a strelci su po jednom bili uspešni, Sejduba Suma iz penala za Partizan u 62. minutu, te Ričmond Boaći u 84. minutu za goste iz Ljutice Bogdana.

Ovo je bio prvi penal dosuđen za Partizan u večitim derbijima od 1995. godine, a Zvezda je ovim rezultatom otišla na zimsku pauzu u šampionatu sa velikih devet bodova prednosti u odnosu na najljućeg rivala.

Meč je u prvom poluvremenu obeležila i tuča navijača na juznoj tribini Partizanovog stadiona, ali je meč bez većih prekida odigran do kraja.

U prvom poluvremenu viđeno je nekoliko dobrih šansi, Ožegović je u 28. minutu odlično prošao pored dva protivnička igrača, ali je umesto da doda usamljenom Tavambi na drugoj strani, šutirao neprecizno i dosta iskosa pored gola Milana Borjana.

Uzvratio je ubrzo Aleksandar Pešić koji je za samo četiri minuta imao dve odlične prilike, a posebno se izdvaja ona u kojoj je sa samo par metara šutirao glavom, ali je Vladimir Stojković šut nekako odbranio nogom i sačuvao svoju mrežu netaknutom.

U drugom poluvremenu Partizan je krenuo nešto ofanzivnije i posle jednog prodora Ognjena Ožegovića po desnom boku dosuđen je jedanaesterac za domaćina.

Vujadin Savić je uklizao i „pokupio“ Partizanovog napadača unutar svog šesnaesterca, a glavni arbitar Milorad Mažić pokazao na „belu tačku“ sa koje je bio precizan Sejduba Suma za 1:0.

Imao je nakon toga Partizan još nekih šansi, ali najbolju ipak beleži napadač gostiju Aleksandar Pešić, kada sa šest metara šutira sam ispred Vladimira Stojkovića, ali reprezentativni čuvar mreže mu vrhovima prstiju „skida“ zicer.

I kada se činilo da će Partizan slaviti, Ričmond Boaći je nakon jednog prekida iskosa po zemlji šutirao sa deset metara i matirao do tada perfektnog Stojkovića, za konačnih Partizan – Crvena zvezda 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari