Rival po meri 1

Posle dva uzastopna ubedljiva trijumfa protiv reprezentacija Kine i Kameruna na Svetskom prvenstvu, rukometašice Srbije očekuje rival po meri – domaćin Nemačka.

Srpske rukometašice počele su šampionat preslišavši prve rivalke sa kojima su utakmice bile poput zahtevnijeg treninga, a protiv Nemica dobiće šansu da iskažu svoj puni kvalitet i odmere jačinu, dok ih 24 sata kasnije očekuje podjednako teška Holandija. Domaćin je kao i Srbija bio ubedljiv na startu prvenstva nadigravši Kamerun i Južnu Koreju, pa sada dve ekipe dele prvo mesto u grupi.

Osvrćući se na dosadašnje mečeve selektor Obradović istakao je da može da bude zadovoljan ali da pravi izazovi tek dolaze.

– Imamo dobar ulaz u Prvenstvo. Završili smo prve dve utakmice pozitivno i nastavljamo dalje. Bitno je da nema povreda, da su devojke spremne za ono što nas očekuje. Čeka nas teška utakmica sa Nemicama, a onda još teža sa Holanđankama, za koju nećemo imati ni 24 sata da se spremimo. Meč sa Nemicama je važan iz mnogo razloga. Posle pobede Koreje nad Holandijom i poraza od Nemačke, postavlja se pitanje i prvog mesta u grupi. Imamo pravo na optimizam, ali ne mogu da kažem da ćemo pobediti u oba duela – kazao je Obradović.

Strateg srpskog tima dodaje da Nemačka igra jaku odbranu bez psiholoških padova i da će recept za pobedu biti osujetiti njihov napad.

– Imaju dobru, stamenu odbranu. Korejke su povele sa tri gola, Nemice nisu reagovale, držale su ritam, nisu pale. Imaju dosta dobrih rešenja u napadu. Na nama je da sve to osujetimo, da se pripremimo na najbolji način. Da pariramo tim napadima, da nađemo povoljne situacije u našem napadu – rekao je Obradović.

I Lekićeva na parketu?

Selektor Obradović kazao je da se nada da će jedna od ključnih igračica srpskog tima Andrea Lekić, koja je na Svetsko prvenstvo došla tek oporavljena od povrede ramena te nije igrala u prvim utakmicama, moći da da svoj doprinos u narednim mečevima. „Svetsko prvenstvo je dosta zahtevno u smislu igranja. Nismo hteli da rizikujemo sa Andreom iz mnogo razloga. Nadam se da će biti spremna i pomoći maksimalno, koliko može u narednim utakmicama“, istakao je Obradović.

Grupa D

3. kolo

Južna Koreja – Kina 12:00

Holandija – Kamerun 15:30

Srbija – Nemačka 18:00

Tabela

1. Srbija 2 0 0 77:44 4

2. Nemačka 2 0 0 51:33 4

3. J. Koreja 1 0 1 42:45 2

4. Holandija 1 0 1 62:39 2

5. Kamerun 0 0 2 36:62 0

6. Kina 0 0 2 38:83 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari