RNIĆ: „Operacija Holandija“ je počela. Jučarašnjim okupljanjem okrnjenog sastava mlade reprezentacije Srbije (igrači rođeni 1. januara 1986. godine i kasnije) startovale su pripreme selektora Miroslava Đukića i njegovih izabranika za šampionat Evrope, koji se u pomenutoj zemlji održava od 10.

RNIĆ: „Operacija Holandija“ je počela. Jučarašnjim okupljanjem okrnjenog sastava mlade reprezentacije Srbije (igrači rođeni 1. januara 1986. godine i kasnije) startovale su pripreme selektora Miroslava Đukića i njegovih izabranika za šampionat Evrope, koji se u pomenutoj zemlji održava od 10. do 23. juna. Čim je zadužilo opremu, desetak od 23 učesnika najvećeg kontinentalnog takmičenja u ovoj kategoriji zaputilo se iz Beograda u svoju novosadsku bazu, gde će do sledećeg petka obnavljati energiju utrošenu tokom klupskih sezona i raditi na taktici za duele sa protivnicima u grupi – Italijom, Engleskom i Češkom.
– Pošto se nisam naigrao ovog proleća u Partizanu spadam među odmornije igrače, što se, ipak, ne bi moglo reći za većinu mojih kolega iz reprezentacije. Zbog toga će, pretpostavljam, narednih dana akcenat biti stavljen na taktičku pripremu za ono što nas čeka u Holandiji. Vremena je malo, a protivnici ozbiljni i kvalitetni – kaže Nemanja Rnić, defanzivac Partizana i član generacije koja je na prethodnom EP u Portugalu osvojila četvrto mesto.
Desni bek, po potrebi i štoper, crno-belih hvali rivale u prvoj fazi prvenstva, ali i ističe da nijedna selekcija u našoj grupi ne može poneti epitet favorita.
– Engleski i italijanski reprezentativci igraju u jačim ligama od naše, Česi imaju čvrst i disciplinovan kolektiv, ali i mi imamo čime da se podičimo. Mislim pre svega na veliki individualni kvalitet, zavidan broj igrača koji igraju u inostranstvu i kolektivni duh koji je demonstriran u kvalifikacijama. Naročito u legendarnom revanšu sa Švedskom. Grupa je jaka, ali i inspirativna. Sve nas čeka teška borba za pozicije koje vode u polufinale.
Mada naša javnost mnogo očekuje od njegovih klasića, a pojedini Rnićevi vršnjaci bez okolišenja najavljuju pohod na sam vrh Evrope, on ne želi da daje obećanja.
– Idemo postupno, od jedne do druge utakmice. Ne plašim se za naš učinak na ovom takmičenju, ali takođe mislim da ne treba trčati pred rudu – rezonuje jedan od „orlića“, koji će redove kompletirati tek 4. juna, kada u Novi Sad dođu fudbaleri priključeni A selekciji i novoj postavi mlade reprezentacije, koje ovih dana igraju svoje kvalifikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari