Mada su uz dosta muke došli do nje, pobeda na otvaranju drugog dela sezone unela je potreban mir u redove Partizana pred važno gostovanje Crvenoj zvezdi.
– Tačno je, nismo briljirali. Izašli smo iz apatije koja nas je pratila celu jesen, ali još uvek, zbog spoljnjeg pritiska, rezultatske odgovornosti i velikih očekivanja i želje nas samih, ima grča u našoj igri.

Mada su uz dosta muke došli do nje, pobeda na otvaranju drugog dela sezone unela je potreban mir u redove Partizana pred važno gostovanje Crvenoj zvezdi.
– Tačno je, nismo briljirali. Izašli smo iz apatije koja nas je pratila celu jesen, ali još uvek, zbog spoljnjeg pritiska, rezultatske odgovornosti i velikih očekivanja i želje nas samih, ima grča u našoj igri. Na drugoj strani, imali smo protiv sebe ekipu koja se branila sa 11 igrača. Kada se njima doda osam naših, na tako malom prostoru, postaje jasno zašto nam je pas bio spor, a ozbiljne šanse retke. Ali, pamti se samo činjenica da smo pobedom počeli drugi deo sezone. Lakše se diše, a i lepši je pogled sa druog mesta – kaže defanzivac crno-belih Nemanja Rnić, koji je juče, sa ostatkom tima, uživao u neočekivanom slobodnom danu.
Bodovi sa prolećne premijere važni su i zbog samopouzdanja pred subotnji večiti derbi.
– Nema veze što toliko zaostajemo za Zvezdom, briga nas za našu crnu statistiku u večitim derbijima poslednjih godina, ne opterećujemo se činjenicom da idemo komšijama na noge. Mislim da imamo dovoljno snage i pameti da uzmemo ceo plen u utakmici svih utakmica i tako zakuvamo, ili makar učinimo interesantnijom, trku za šampionsku titulu. Tri puta sam gubio derbije, jednom igrao nerešeno. Neka bude peta, sreća.
Iako mu je laknulo zbog odlaska neuhvatljivog Žigića, prvotimac „parnog valjka“ ne misli da zadnju liniju crno-belih očekuje manje posla nego inače.
– Nema Žigića, ali tu je okretni i vešti Đokić, za čuvanje nezgodan visoki Purović i, iz drugog plana opasni Burzanović. I tu nije kraj listi kvalitetnih pojedinaca… Ali i Partizan ima svojih aduta. Moramo da gledamo svoja posla, od našeg pristupa, organizovanosti, kolektivnosti i motivacije zavisi da li ćemo, posle toliko vremena, pevajući s Marakane – uverava Rnić, kojeg je dolazak Rukavine s desnog boka izmestio u centralni deo zadnje linije.
– Još samo dve, tri utakmice i mislim da ću se sasvim uživeti u novu ulogu. Cele pripreme sam potrošio na uigravanje na toj poziciji, znam kakve su mi obaveze. Nadam se da će i Zvezdini napadači imati prilike da se uvere u to – poručuje prvotimac kluba iz Humske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari