Ronaldo: Eliminaciona faza, runda u kojoj nema popravnih ispita startuje danas utakmicom u Bazelu, između reprezentacija Portugala i Nemačke. Ekipa koju sa klupe predvodi sjajni Brazilac Luis Felipe Skolari je kao prvoplasirana završila takmičenje u grupi A, a iako su u trećem kolu upisali i prvi poraz, to ne umanjujue mnogo njihovu vrednost jer em su taj meč igrali sa drugom postavom, em za njih nije imao takmičarskog značaja.

Ronaldo: Eliminaciona faza, runda u kojoj nema popravnih ispita startuje danas utakmicom u Bazelu, između reprezentacija Portugala i Nemačke. Ekipa koju sa klupe predvodi sjajni Brazilac Luis Felipe Skolari je kao prvoplasirana završila takmičenje u grupi A, a iako su u trećem kolu upisali i prvi poraz, to ne umanjujue mnogo njihovu vrednost jer em su taj meč igrali sa drugom postavom, em za njih nije imao takmičarskog značaja. Ronaldo i društvo su u druga dva duela prikazali igru vrednu pažnjke i slove za jednog od najvećih favorita na EP, međutim, jasno je da im protiv nemaca neće biti nimalo lako. „Panceri“ jesu posle početnog bljeska podbacili i igra im zaista nije na najvišem nivou, ali sigurno je da Balak i društvo žele da poprave utisak i opravdaju oreol treće reprezentacije sveta. Najbolji pojedinac Poprtugala kristijano Ronaldo smatra da je ključ uspeha protiv Nemaca koncentracija.

Saigrači u klubu, protivnici u reprezentaciji

Nekoliko igrača Portugala i Nemačke igraju u istim klubovima, tako da će biti vrlo interesantno videti kako će igrati jedni proiv drugih. Rikardo i Odonkor nose dres Betisa, Fereira, Balak i Karvaljo Čelsijev, Meira, Hiclsperger i Gomes igraju u Štutgartu, Pepe i Metcelder u Realu iz Madrida, a u Verderu nastupaju Almeida, Fric, Mertesaker, Frings i Borovski. Luis Felipe Skolari će takođe od naredne godine sedeti na klupi plavaca sa Stamford Bridža.

– Znamo mi njihove slabe tačke i iskoristićemo ih. Ovo je nesporno važan meč, oni koji odigraju bolje pobediće, a uveren sam da ćemo to biti mi. Znamo da ne smemo praviti greške i da moramo u potpunosti biti koncentrisani. Poštujemo Nemce, oni su uvek opasni, ali verujem u ovaj sastav. Nadam se da ću u ovom meču imati važnu ulogu, ali važniji od toga je uspeh tima – poručio je Ronaldo.
S druge strane, prvi golman Nemaca Jens Leman upravo vezistu Mančestera smatra najopasnijim delom čete Luisa Felipea Skolarija.
– Ronaldo je igrač koji donosi ogromnu razliku na terenu ako mu dopustite, ali moji bivši saigrači našli su način da ga zaustave. Ova taktika deluje i ja sam je podelio sa svojim saigračima u reprezentaciji – tvrdi Leman.
Selektoru Nemačke Joakimu Lovu zabranjen je kontakt sa igračima do završetka četvrtfinalnog okršaja. On je isključen zajedno sa selektorom Austrije Jozefom Hikersbergerom na meču te dve selekcije u okviru trećeg kola grupe B, a za kaznu ne sme da kontaktira niti da ima pristup igračima od trenutka kada kroče na stadion u Bazelu sve dok se ne završi duel sa izabranicima Luisa Felipea Skolarija. Ekipu će predvoditi njegov asistent Hansi Flik. Utakmica počinje u 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari