Reprezentacija Holandije je do sada prikazala najubedljiviju i najbolju igru na turniru te slovi za glavnog kadnidata za šampionski naslov. „Lale“ su zahvaljujući pobedama u prva dva kola sebe „usadile“ na čelno mesto grupe C i potpuno relaksirano dočekuju večerašnji meč sa Rumunijom u okviru trećeg kola.

Reprezentacija Holandije je do sada prikazala najubedljiviju i najbolju igru na turniru te slovi za glavnog kadnidata za šampionski naslov. „Lale“ su zahvaljujući pobedama u prva dva kola sebe „usadile“ na čelno mesto grupe C i potpuno relaksirano dočekuju večerašnji meč sa Rumunijom u okviru trećeg kola. Van Basten je najavio izmene u postavi, a s obzirom na to da nekoliko igrača u timu ima opasnost od suspenzije, a i da im predstoji četvrtfinale koje žele da dočekaju sto posto spremni, sigurno da će na teren istrčati potpuno drugačija postava nego što je to do sada bio slučaj.
– Pojedine igrače ću odmoriti, neke čuvati od eventualnih kartona. Kada već imamo takvu šansu zašto da je ne iskoristimo. Za mene je svaki meč važan, ali ne sumnjam da će bilo koji igrač koji istrči dati svoj maksimum. Pojedinci nisu mogli do sada da dobiju priliku, a zaslužili su je, tako da će sada imati svoju šansu – istakao je Van Basten.

Rivali i tokom kvalifikacija

Interesantno je da su i ova dva sastava, poput Francuza i Italijana, bila u istoj grupi i tokom kvalifikacionog ciklusa za tekuće EP, a Rumuni su uspeli da slave u jednom susretu pobedivši narandžaste sa 1:0 u oktobru prošle godine. Drugi meč je završen bez golova, tako da ako neko zna kako da pobedi ovu ekipu onda su to Rumuni.

S druge strane, Rumunima je pobeda neophodna kako bi osigurali drugu poziciju, a u slučaju remija morali bi da se nadaju da će i drugi meč u grupi biti završen bez pobednika. Selektor Picurka će na teren sigurno poslati najjaču postavu jer ne želi ništa da prepušta slučaju. Jedan od napadača rumunske selekcije Ciprijan Marica nada se da će Van Basten na teren poslati što jaču postavu tako da, ukoliko žuto-plavi ostvare progres među osam najboljih, niko ne bi mogao taj uspeh da dovodi u pitanje i nipodaštava ga.
– Nadam se da će Holandija pružiti svoj maksimum, kao do sada. Čak i ako promene sastav, igrači koji budu u sastavu želeće da se dokažu i ostave utisak tako da će biti žestoko i teško, u svakom slučaju – istakao je Marica.
Ovaj duel se igra na stadionu u Bernu, takođe od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari