Mančester junajted nastavio je sa uspešnom serijom protiv italijanskih klubova i nakon Rome uspeo da savlada i Milan u okviru prvog polufinalnog meča Lige šampiona (3:2). „Crveni đavoli“ su do trijumfa stigli golom Runija u poslednjem minutu meča i tako sebe doveli na korak od „čekiranja karte“ za Atinu i 23.

Mančester junajted nastavio je sa uspešnom serijom protiv italijanskih klubova i nakon Rome uspeo da savlada i Milan u okviru prvog polufinalnog meča Lige šampiona (3:2). „Crveni đavoli“ su do trijumfa stigli golom Runija u poslednjem minutu meča i tako sebe doveli na korak od „čekiranja karte“ za Atinu i 23. maj. Pogodak Runija dao je novu nadu Englezima, a Italijane doveo na ivicu ponora. U taboru rosonera nikako ne mogu da se pomire s tim.
– Razočaran sam jer smo imali meč u svojim rukama, a onda smo primili taj gol u poslednjem minutu i to je sada dosta zakomplikovalo stvari. Sada Junajted ima malu prednost pred revanš. Razočaran sam jer smo im poklonili pobedu – kaže strateg rosonera Karlo Anćeloti.
Ni strelac oba gola za Italijane Brazilac Kaka ne može da se pomiri sa činjenicom da su gol primili u poslednjem minutu, ali ipak veruje da postoji nada za plasman u finale.
– Šteta je što se sve tako završilo. Sada se okrećemo revanšu, nadamo se da ćemo pred našim navijačima uspeti da izborimo plasman u finale. Nakon vođstva od 2:1 napravili smo nekoliko grešaka koje su nas koštale pobede i sada ih moramo ispraviti. Nije još sve izgubljeno, prolaz u finale je i dalje realna opcija – poručuje Kaka.
Veliki problem za Karla Anćelotija u revanšu će predstavljati povrede Paola Maldinija i Đenara Gatuza, a koliko je kapiten rosonera značajan za tim najbolje se videolo upravo u drugom delu, kada je Mančester i stigao do preokreta. Maldini je u poluvremenu zbog povrede napustio igru, a na strani na kojoj je on igrao konstantno je bilo praznog prostora, dovoljno za brze „đavole“ koji tu prednost nisu prokockali i nadoknadili minus iz prvih 45 minuta.
Golove preokreta postigao je Vejn Runi, nastavivši tako golgeterski niz u Evropi započet u goleadi protiv Rome.
– Sjajan je osećaj dati pobedonosni gol u poslednjem minutu jer nam trijumf znatno olakšava stvari u revanšu. Gubili smo 2:1 od velikog Milana i uspeli da preokrenemo rezultat – to je zaista fantastično. Iako smo gubili na poluvremenu menadžer nam je rekao samo da nastavimo sa pritiskom, da napadamo i da će golovi doći. Tako je i bilo – rekao je posle meča Vejn Runi.
Ni menadžer „crvenih đavola“ Aleks Ferguson nije krio oduševljenje Vejnovim golom, a posebno hvali nastup svojih izabranika u drugom poluvremenu. Škot je nakon meča optimistično istakao da njegov tim sada ima velike šanse za plasman u finale.
– Vejnov gol je zaista briljantan. Način na koji smo se vratili u drugom delu pokazuje da imamo kvalitet potreban za ovakvo takmičenje. Nakon dve katastrofalne defanzivne greške u prvom delu oporavili smo se i mislim da smo zato zaslužili pobedu. Milan je veliki klub i teško je protiv njih okrenuti rezultat, a mi smo to uspeli i na San Siro putujemo sa velikim šansama za uspeh – poručuje on, koji u revanšu neće moći da računa na Evru (suspenzija zbog kartona).
Revanš duel na San Siru igra se 2. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari