Ruskinja doskočila Vimbldonu 1EPA-EFE/NEIL HALL

Natela Džalamidze, uzimanjem gruzijskog pasoša, izbegla zabranu organizatorra grend slema u Londonu.

Nakon što je krajem februara Rusija napala Ukrajinu pod izgovorom specijalne operacije odmah se našla pod udarom međunarodne javnosti koja joj je uvela sankcije.

Deo tih sankcija se odnosio i na ruske sportiste, pa tako na primer oni neće moći da učestvuju na trećem grend slemu u sezoni, čuvenom Vimbldonu. Ipak jedna Ruskinja se snašla i mimoišla je pravila. Ona je naime uzela gruzijski pasoš i pod gruzijskom zastavom će nastupati na čuvenom turniru na travi. Ime joj je Natela Džalamidze i uglavnom igra dubl.

Rođena je 27. februara 1993. godine u Moskvi, a na dubl rang listi se nalazi na 44. mestu. Partnerka u toj konkurenciji na Vimbldonu biće joj srpska teniserka Aleksandra Krunić. Zbog ovakve jednostrane odluke poznatog turnira, ATP je doneo odluku da se ne dodeljuju bodovi za ovogodišnji Vimbldon.

To će značiti da će neki teniseri biti više pogođeni od drugih, a ovakva odluka ne odgovara Novaku Đokoviću. On će, naime, izgubiti 2000 bodova pošto neće biti u prilici da brani poene osvojene zajedno sa titulom na Ol Ingland Klabu prošle godine. Nedelju dana pre najvećeg turnira u svetu tenisa srpski as se nalazi na trećem mestu ATP liste, a za tri nedelje će još samo dodatno pasti na istoj.

Nedelju dana pre početka možda i odlučujućeg grend slem turnira kada se radi o GOAT trci između Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Novaka Đokovića i dalje najviše intrigira javnost da li će teniser iz Manakora učestovati na turniru. Poznato je da Nadal dugi niz godina vuče povredu stopala, pa je zato upitno da li će u Londonu napasti 23. grend slem titulu.

Nakon osvajanja Rolan Garosa primećen je kako u domovini sa štakama ide kod doktora, ali poslednje informacije sa Pirineja govore o tome da će se takmičiti. Naime, terapija kojoj je podvrgnut daje rezultate, pa je izvesnije da ga gledamo na najčuvenijoj travi. Đoković je rešio da ne igra nijedan pripremni turnir na travi pred nezvanično tenisko prvenstvo sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari