Sa Čankom u novi krug 1

U teškom su položaju košarkaši Partizana. Poraz od Bilbaa bio im je deveti na poslednjih 10 mečeva težine i definitivnog, preranog, ispadanja iz Evrokupa.

U kakvom se stanju nalazi klub, nakom smene Miroslava Nikolića, nekima je verovatno i laknulo što ekipa neće imati međunarodnih obaveza posle prve faze Evrokupa, takmičenja u koje su toliko želeli da se vrate prošlog leta.

Na današnjoj sednici Upravnog odbora formalizovana je saradnja sa Nenadom Čankom, naslednikom popularnog Mute, koji je u poslednja tri meseca, vodeći subotički Spartak, sticao prvo iskustvo vođenja jednog seniorskog tima. Koliki ga obim posla očekuje mogao je da se uveri na utakmici sa Bilbaom, koju je vodio Aca Matović, član stručnog štaba u kratkoj eri Miroslava Nikolića, koji bi zajedno sa Dejanom Mijatovićem trebalo da čini i strukovni deo pod vođstvom Čanka. Baskijci su na simboličan način stavili tačku na dva i po meseca za potpuni zaborav u Partizanu, zatvaranje jednog poglavlja i početka u kojem nema jasnih naznaka da bi moglo da bude bolje. Novica Veličković, hroničar svih turbulentnih dešavanja u klubu iz Humske u poslednje dve sezone, završio je meč sa Bilbaom razbijene glave, svestan da kao kapiten ima obavezu da posvedoči o trenutnom ambijentu unutar tima.

– Bila je neka nada protiv Bilbaa, hteli smo da pokažemo reakciju, ali još nismo odradili trening sa novim trenerom Nenadom Čankom. Stvarno smo hteli da grizemo. Osetila se u nekim momentima želja i borba, ali brzo padnemo i to me najviše nervira. Kroz pobede moramo da vraćamo to samopouzdanje i veru. Ono što je najvažnije – treba da nađemo model igre kako treba da idemo do pobede. To nemamo sada, zaređali smo sa porazima. Treba da se stavi crta i da krenemo novi krug, da dajemo maksimum, da vratimo ljude u halu – realan je kapiten Veličković.

Iskusni krilni centar, kojeg su povrede tokom uspešne karijere dovele do toga da jednostavno fizički ne može da izdrži ritam od dve utakmice nedeljno, već je prošle sezone sarađivao sa Nenadom Čankom, koji je bio deo stručnog štaba Aleksandra DŽikića i dobro se pokazao menjajući populanog DŽileta na pojedinim mečevima, zaključno sa završnim turnirom Kupa Radivoja Koraća.

– Ja ovde iskustvom pokušavam da pomognem ekipi i Nenad to zna. Mi se dobro poznajemo. Mlad je, perspektivan i ambiciozan, a to je bitno za trenera. Ima znanje, ali nemamo mnogo vremena. Sad će i taktički stvari da budu drugačije. Ima moju podršku, svaki igrač treba da bude svestan sadašnjeg stanja i da mora pruža više nego što je pružao – poručio je kapiten tima, uz želju da navijači podrže „novu priču“ počevši od narednog meča sa MZT, najslabijim timom u ABA ligi.

Drugi put ušivam glavu

Novici Veličkoviću protivnički igrač je nehotice udarcem laktom razbio glavu u trećoj deonici, ali se kapiten Partizana vratio na parket da odigra meč sa Bilbaom do kraja: “ To je košarka, ali me iznerviralo što čovek (sudija, prim. aut.) stoji tu sve vreme i ne reaguje. Mada, suđenje bilo korektno, mi smo zbog svojih grešaka izgubili. Strašno, drugi put ušivam glavu, pre toga stradala je usna“, naveo je Veličković.

Nikolić ljut na Mijailovića’]

Miroslav Muta Nikolić veoma je ljut na upravu Partizana, na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, ne samo zbog dobijenog otkaza, koji ga je posebno zaboleo, već i nemanja dogovora kada je u pitanju isplata onoga što je ugovorom propisano kada je sklopljen na početku takmičarske 2017/18. Nikolić se obavezao na trogodišnju vernost; međutim na sastanku u utorak posle kojeg je dobio otkaz uprava mu je garantovala isplatu samo onog što mu sleduje do kraja sezone. Popularnom Muti se takav epilog ne dopada, zbog čega je rešen da tuži klub zahtevajući da dobije novčana sredstva i za preostale dve godine iz ugovora.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari