Baš u vreme kada se pripreme privode kraju i igrači bore za mesto u timu, ionako jaka konkurencija u veznom redu Crvene zvezde angažovanjem Ognjena Koromana dobila je značajno na težini. Dolaskom ovog reprezentativca, uz sigurne startere Milovanovića i Kastilja, nekolicini vezista crveno-belih se sada smeši klupa, a samim tim nekima od njih i tribine.

Baš u vreme kada se pripreme privode kraju i igrači bore za mesto u timu, ionako jaka konkurencija u veznom redu Crvene zvezde angažovanjem Ognjena Koromana dobila je značajno na težini. Dolaskom ovog reprezentativca, uz sigurne startere Milovanovića i Kastilja, nekolicini vezista crveno-belih se sada smeši klupa, a samim tim nekima od njih i tribine. Dok ovo novo stanje stvari možda brine pojedine fudbalere šampiona, sasvim sigurno budi zadovoljstvo kod njihovog šefa Dušana Bajevića.

Danas protiv Omonije

Fudbaleri Crvene zvezde danas će odigrati drugu kontrolnu utakmicu na pripremama na Kipru. Rival crveno-belih je domaća Omonija. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Nikoziji od 15 časova po lokalnom vremenu.

– Ognjen Koroman je veoma kvalitetan fudbaler i biće mi drago da ga treniram. Sa igračem poput njega ćemo mnogo dobiti. Pomoći će nam da igramo bolje i agresivnije. Dobro je što smo poslednjeg dana prelaznog roka dodatno pojačali konkurenciju u ekipi – kaže trener Zvezde Dušan Bajević.

Stojanović dovodi reprezentativce

Ognjen Koroman sutra će odraditi prvi trening sa novim klubom. On će u pratnji sportskog direktora Stevana Stojanovića i saigrača iz reprezentacije, a sada i iz Zvezde, Milovanovića i Trišovića doputovati večeras u Nikoziju. Trener šampiona Dušan Bajević će od sutra na raspolaganju imati sve igrače pošto i Blagoj Georgijev u četvrtak završava mini-pripreme sa selekcijom Bugarske.

Uprkos toj „dodatno pojačanoj konkurenciji“ , na mestu levog beka ipak, sem Anđelkovića, nema mnogo alternativa.
– To je pozicija koja nam stalno stvara brige. Tu je Anđelković, a Perović je odbio da igra beka. Pantić bi mogao po potrebi da pređe i na levu stranu, a na toj poziciji dobro se snalazi i Trišović, ali ga ne bih ponovo vraćao u zadnju liniju. U suštini ima alternativnih rešenja, mogli bismo na primer da pokušamo da igramo samo sa levim bočnim – objašnjava Bajević.
Za razliku od letos, ekipa Crvene zvezde se tokom ovog tek završenog prelaznog roka nije promenila. Odlazaka iz kluba nije bilo, već samo dolazaka. Ovaj podatak je, ističe kormilar crveno-belih, za jednog trenera od velike, ako ne i najveće važnosti.
– Ekipa je ostala ista i to je veoma bitno. Došli su nam novi igrači koji se lagano uklapaju u Zvezdin sistem rada. Verujem da će se i Koroman brzo prilagoditi, ali sa Bajalicom ćemo možda imati više problema, s obzirom na to da nam se priključio rovit – priča Bajević.
Posle mesec dana rada fudbaleri šampiona su sve bliži igri koju „traže“ na pripremama, te njihov trener već nazire startnih jedanaest.
– Mnogo kritika je izrečeno na račun naše igre. Za mene su navijači najbolji kritičari. Naravno neću da otkrivam ko će biti u prvom timu, svakako brzo će se saznati – kao i uvek zagonetan je trener Zvezde.
U dosadašnjem toku priprema, kako kaže Bajević, mnogi igrači su pokazali napredak u odnosu na ranije, ali ima onih koju su nazadovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari