Košarkaši Crvene zvezde večeras će po poslednji put u okviru grupne faze ULEB Kupa zaigrati na domaćem terenu, ali će zbog kazne izrečene povodom incidenta na meču sa PAOK, sa Deksijom Mons igrati pred praznim tribinama.
– Ovoga puta ne možemo da računamo na podršku navijača koja nama puno znači, posebno u Evropi.

Košarkaši Crvene zvezde večeras će po poslednji put u okviru grupne faze ULEB Kupa zaigrati na domaćem terenu, ali će zbog kazne izrečene povodom incidenta na meču sa PAOK, sa Deksijom Mons igrati pred praznim tribinama.
– Ovoga puta ne možemo da računamo na podršku navijača koja nama puno znači, posebno u Evropi. Sada se na nju ne možemo osloniti, cela odgovornost je na nama i možemo se uzdati samo sami u sebe. Realno smo kvalitetnija ekipa i svi očekujemo pobedu, koja nam je jako bitna zbog konačnog plasmana – jasan je Šakota.

Parovi 9. kola i tabele

GRUPA A: Hemofarm – Brousbasket, AEK – Nansi, Gran Kanarija – Lietvuos Reitas

TABELA: Lietvuos Reitas 6-2, Nansi 5-3, Hemofarm 5-3, Gran Kanarija 4-4, Brousbasket 2-6, AEK 2-6

GRUPA B: Anvil – Bešiktaš, Snajdero – Ventspils, Strazbur – FMP

TABELA: FMP 6-2, Ventspils 5-3, Snajdero 5-3, Strazbur 4-4, Bešiktaš 2-6, Anvil 2-6

GRUPA C. Alba – Kimki, Ostende – Hapoel, Lukoil – Montepaski

TABELA: Montepaski 6-2, Hapoel 4-4, Kimki 4-4, Lukoil 4-4, Alba 3-5, Ostende 3-5

GRUPA D: Real Madrid – Uniks, Crvena zvezda – Deksija Mons, PAOK – Ajfeltauers

TABELA: Uniks 6-2, Real Madrid 5-3, Crvena zvezda 5-3, PAOK 5-3, Ajfeltauers 2-6, Deksija Mons 1-7

Belgijanci su trenutno poslednjeplasirani tim grupe d, a strateg crveno – belih o večerašnjem protivniku kaže:
– Deksija je jako neugodna ekipa, mogu sa svima da se nose i pruže dobar otpor. Iz tima bih izdvojio Rodžersa, Evansa i Hjustona i ukoliko njih zaustavimo, odradili smo pola posla – rekao je Šakota, koji je na kraju dodao i da, što se tiče zdravstvenog biltena, jedino Popović juče nije trenirao zbog problema sa grlom, dok je Aleksandrov prvi put od povrede zgloba odradio trening. Tomas još uvek nije stigao iz Amerike, a kada će, na Malom Kalemegdanu još uvek ne znaju. Meč Crvene zvezde i Deksije igra se od 20 časova, a pored predstavnika „sedme sile“ i oba tima u Pioniru će jedino još biti članovi uprave Beograđana i zvaničnici belgijske ekipe.
Drugi srpski predstavnik u ULEB Kupu, koji igra na domaćem terenu jeste Hemofarm, koji u Vršcu dočekuje pretposlednjeplasirani tim u grupi A Brousbasket i taj meč se igra od 18 časova, dok FMP gostuje Strazburu i taj duel je na programu od 20.30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari