Današnjim duelima nastaviće se takmičenje u okviru elitnog klupskog fudbalskog takmičenja.
Aktuelni šampion, ekipa Milana, danas gostuje ekipi Seltika. Nakon rutinske pobede protiv Benfike na premijeri ovosezonskog izdanja Lige šampiona, branilac titule će i danas pokušati da zadrži isti, pobednički, kurs.

Današnjim duelima nastaviće se takmičenje u okviru elitnog klupskog fudbalskog takmičenja.
Aktuelni šampion, ekipa Milana, danas gostuje ekipi Seltika. Nakon rutinske pobede protiv Benfike na premijeri ovosezonskog izdanja Lige šampiona, branilac titule će i danas pokušati da zadrži isti, pobednički, kurs. Popularni „rosoneri“ međutim i dalje imaju problema sa realizacijom, što potvrđuje i niz loših rezulatata u italijanskom prvenstvu. Trener Milana, Karlo Anćeloti, u Glazgovu neće moći da računa na povređenog Kaladzea, a nesiguran je nastup i golmana Dide, koji je ipak otputovao sa ekipom. Domaćin, sa druge strane, nakon neočekivanog poraza od Šahtjora, veruje da može do pobede i iskupljenja u meču sa zvanično najboljom evropskom ekipom. Pored ovog susreta, večeras će u okviru grupe D biti odigran i meč između Benfike i Šahtjora.

Parovi

Grupa A: Liverpul – Marsej, Bešiktaš – Porto

Grupa B: Valensija – Čelsi, Rozenborg – Šalke

Grupa C: Lacio – Real, Verder – Olimpijakos

Grupa D: Seltik – Milan, Benfika – Šahtjor

Epitet derbija u današnjem programu svakako nosi duel Valensije i Čelsija. Remi sa ekipom Rozenborga u minulom kolu bio je i povod za smenu dojučerašnjeg stratega „plavaca“ sa Stamforda, Žozea Murinja. Njegov (privremeni) naslednik na klupi londonskog tima, Avram Grant, pokušaće i pored kadrovskih problema da vrati tim u pobednički ritam, dok tim sa Mestaje, za koji će verovatno nastupiti Nikola Žigić, priželjkuje revanš za prošlosezonsku eliminaciju u četvtrfinalu najeminentijeg fudbalskog takmičenja. Drugi par grupe B čine timovi Rozenborga i Šalkea. Nakon dobre partije protiv ekipe Čelsija, malu prednost u ovom duelu ima norveški predstavnik, koji će večeras biti u ulozi domaćina.
Vicešampion Evrope, Liverpul, ugostiće marseljski Olimpik koji od nedavno predvodi belgijski strateg Erik Gerets. Tim koji vodi Rafa Benitez će biti oslabljen neigranjem kažnjenog Penanta, dok francuski predstavnik na Ostrvo stiže osokoljen trijumfom nad Bešiktašom u prvom kolu. U drugom duelu, u grupi A, snage će odmeriti timovi Porta i Bešiktaša.
Posle pobede nad ekipom Verdera, madridski Real danas gostuje u Rimu, gde ga očekuje duel sa ekipom Lacija. Rimljani su u minulom kolu remizirali na „vrućem“ terenu u Atini i dokazali da imaju tim kadar da se nadmeće sa najboljim evropskim timovima. Interesantan će biti i duel pomenutog Verdera i Olimpijakosa, u kojem uloga favorita pripada domaćinu, koji je minulog vikenda, u okviru nemačkog šampionata, deklasirao tim Arminije sa 8:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari