Najbolja teniserka sveta Marija Šarapova igraće danas svoje prvo finale na Australian openu, jer je u nimalo uzbudljivom meču polufinala deklasirala Kim Klajsters 6:4, 6:2.
– Uspela sam da održim sjajan prvi servis kad god mi je bilo potrebno, iako sam imala dosta duplih grešaka.

Najbolja teniserka sveta Marija Šarapova igraće danas svoje prvo finale na Australian openu, jer je u nimalo uzbudljivom meču polufinala deklasirala Kim Klajsters 6:4, 6:2.
– Uspela sam da održim sjajan prvi servis kad god mi je bilo potrebno, iako sam imala dosta duplih grešaka. Sada mi predstoji duel sa Serenom, koja igra odlično i koja ima iskustvo osvajanja ovakvih titula, ali uprkos svemu spremna sam da se nadigravam sa njom – rekla je Šarapova, koja će od ponedeljka biti i zvanično prva teniserka sveta.
Pre nje još jedan meč na Rod Lejver areni obezbedila je i dvostruka pobednica ovog turnira Serena Vilijams. Finala svakako nisu nepoznanica za Amerikanku, koja mnogo voli da igra u Melburnu, pobeđivala je u dva navrata 2003. i 2005. Šarapovoj nikako neće biti lako, bez obzira na to što je na australijski kontinent Vilijamsova stigla kao tek 81. teniserka sveta.
Izuzetno je motivisana, njen jedini cilj po dolasku bio je povratak u svetski vrh, a nakon nekoliko sjajnih mečeva, pobede nad Jankovićevom u četvrtom kolu i Izraelke Per u četvrtfinalu, Serena Vilijams je bila bolja i od desete teniserke sveta Nikol Vaidisove 7:6, 6:4.
Šarapova i Vilijamsova su igrale dosad četiri puta, i skor je izjednačen. Poslednji put sastale su se na istom ovom terenu pre dve godine, u polufinalu poslednjeg grend slem turnira koji je Amerikanka osvojila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari