Sastav Madriđana kao riznica trofeja 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predrag Mijatović, nekadašnji fudbaler i direktor Reala, pred finale Lige šampiona Real – Liverpul koje će se 28. maja odigrati u Parizu, u razgovor za španske medije tvrdi da su Madriđani favoriti u tom duelu.

Liverpul nema bolji tim, Real ima odličan sastav, možda i najbolji u Evropi po imenima. I zbog puta koji su prešli. Ovaj sastav ima ogromno iskustvo, koliko su velikih trofeja osvojili. Kažite mi još neki tim u Evropi koji ima osmoricu igrača sa četiri osvojene Lige šampiona. Nema nijedan. Zato je za mene Real favorit i bolji tim. Benzema daje golove sa svih pozicija, Vinisijus je mnogo porastao, Rodrigo će biti veliki igrač…“, izjavio je Mijatović.

Posebno pozitivno je pričao o Karlu Ančelotiju, jednom od najtrofejnijih trenera svih vremena.

Ančeloti je fenomen. Karlo je veoma blizak sa svima, pokazuje veliko poštovanje i nikada ne gubi smirenost. On stiče poštovanje drugih, a da se ni ne trudi oko toga. I bez mnogo priče sa trenerom, njegovi igrači uvek znaju šta treba da rade. Nikada nisam čuo nijednog igrača da je pričao loše o njemu. Svuda gde je radio bila su velika imena oko njega, a on ih je vodio na sjajan način. I to ne govore samo fudbaleri, nego i direktori”, smatra Mijatović, koji je želeo da istakne i nemerljiv udeo u uspesima kluba Luke Modrića.

On je zastrašujući. Znam ga dobro, živi za fudbal. Nisam iznenađen njegovom formom, posvećenošću i svim što radi. On je nemerljivo vredan za Real, pogotovo za mlade igrače koji u njemu vide uzora“.

Mijatović smatra da je i atmosfera u klubu i oko kluba na najvišem nivou, da su stvoreni svi uslovi za osvajanje još jednog “ušatog” trofeja. Kao ilustraciju naveo je čudesni meč protiv Mančester sitija.

Ne pamtim kada su se na tako važnoj utakmici stvari odvijale na takav način. Nisam otišao sa stadiona, nego sa svog mesta kada su pali golovi, ušao sam unutra i video sve na TV. Nisam želeo da se vratim nazad na mesto, da ne bih malerisao. Ali tog dana mogao si svima na licu da vidiš kako veruju u preokret. Energija tog dana je bila neverovatna, simbioza koja se stvorila između navijača i igrača nije ranije viđena na Bernabeuu“, objasnio je Mijatović.

Salah im je najbitniji

Faktor koji bi mogao značajno da utiče na ishod finala su povrede u taboru Liverpula.

Najvažnija je situacija oko Salaha, koji je najbitniji igrač Liverpula. Mislim da će se oporaviti do meča ili će makar probati. Ukoliko se ne oporavi, biće to ogroman gubitak za njih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari